Overzicht Belegde broodjes

Belegd broodje met Italiaanse ham.

Belegd broodje op de wijze pizza.

Ciabatta met ham.

Croque Monsieur met Breydelspek.

Notenbrood met yoghurt en aardbeien

Verloren brood met rozemarijn, coppa en radijsscheuten.

Belegd broodje met Italiaanse ham

Ingrediënten : baguette, Italiaanse ham, kruidenkaas, tomaten, radijzen, eikenbladsalade, komkommer, kervelbloempjes of bloempje van andere kruiden, basilicum.

  • De sla kuisen.
  • De tomaten pellen en in schijfjes snijden.
  • De radijzen wassen en in fijne staafjes snijden.
  • De komkommer in de lengte in heel dunne repen snijden.
  • De repen in 2 snijden in de breedte en oprollen.
  • De baguette versnijden in de gewenste grootte, in é snijden en besmeren met de kruidenkaas.
  • Beleggen met blaadjes sla en enkele schijfjes tomaten.
  • Daarop de Italiaanse ham draperen.
  • Garneren met de radijzen, tomaten, basilicum en kruidenbloempje.

Ciabatta gevuld met Italiaanse ham en perzik.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen : 1 afbak ciabatta, 8 sneden Italiaanse ham, 3 perziken, suikersiroop, 150 gr verse roomkaas, 1 slp melk, 1 teentje look, 25 gr geraspte Parmezaanse kaas, 1 slp fijngehakte citroentijm of tijm, peper.

  1. De perziken pocheren in de suikersiroop. Laten afkoelen, pellen en in dunne schijfjes snijden.

  2. De oven voorverwarmen op 200°.

  3. De roomkaas losroeren met de melk. Het geperste teentje look bijdoen alsook de tijm en de Parmezaanse kaas. Kruiden met peper.

  4. In de ciabatta 16 insnijdingen maken. De sneetjes niet helemaal doorsnijden. Aan de onderkant moet het brood geheel blijven. Het brood op aluminiumfolie leggen. In de insnijdingen een halve snede ham en wat perzikschijfjes doen.

  5. Het kaasmengsel met behulp van een klein lepeltje tussen de sneetjes bijvoegen.

  6. Het brood verpakken in de aluminiumfolie.

  7. De ciabatta 10 minuten bakken in de oven. Uit de oven halen en de folie openen zodanig dat de bovenkant van het brood vrij komt. Nog 8 à 10 minuten verder laten garen tot er een mooi bruin kleurtje is. Warm serveren.

Croque Monsieur met Breydelspek en tomaten.

Ingrediënten voor 2 personen : 8 sneden vierkant brood, 2 tomaten, 2 grote sneden gruyère kaas, 12 dunne sneden Breydel spek, olijfolie, 6 à 8 champignons, handvol rucola, 1 grote rode ui,

  1. De ajuin pellen en in heel dunne ringen snijden.

  2. De tomaten pellen en in schijfjes snijden.

  3. De sneetjes Breydel spek en kaas in 2 snijden.

  4. Op 1 snede brood beetje olijfolie doen, dan 3 halve sneetjes spek, dan tomaten, rode ui, champignons, ½ snede kaas en eindigen met spek. Kruiden met peper. Daarop de 2de snede brood.

  5. De croque-monsieur bakken.

  6. Overlangs in 2 snijden. Op bord schikken met rucola en schijfjes tomaat.

Notenbrood met yoghurt en aardbeien.

Ingrediënten voor 2 personen : 250 gr aardbeien, 400 gr natuur yoghurt of Griekse, 4 grote of 6 kleine sneden notenbrood, 1 handvol munt, 1 soeplepel agave siroop, 1 lepel zonnebloempitten en 1 lepel pompoenpitten.

  • De blaadjes van de munt fijn snijden. De topjes bewaren voor de garnering.
  • De aardbeien in schijfjes snijden.
  • Het notenbrood toasten.
  • De yoghurt mengen met de helft van de aardbeien, de agave siroop, de munt en de pitten.
  • Het notenbrood met een royale laag yoghurt beleggen en garneren met de overblijvende aardbeien en de munt.

 

Heel lekker als ontbijt of zelfs lichte lunch.

Verloren brood met rozemarijn, coppa en radijsscheuten

Ingrediënten: toastbrood, 2 eieren, 2 dl melk, rozemarijn, peper zout, paprikapoeder, boter, coppa, radijsscheuten. 

  • De rozemarijn blaadjes van de steeltjes afritsen.  Fijn snijden.
  • De eieren loskloppen met de melk,  rozemarijn, peper, zout en paprikapoeder.
  • Het brood eventjes door het eimengsel halen en bakken in boter.
  • Garneren met de coppa en de radijsscheuten.

In plaats van de rozemarijn, kan men ook een ander kruid gebruiken, zoals bieslook, peterselie, tijm enz…

Het beleg kan men vervangen door gerookte zalm en asperges of andere soort gerookte ham, kerstomaatjes en rucola.