Oesters met Serrano ham en avocadocrème

Ingrediënten voor 4 personen : 6 oesters, zwarte peper, ½ klp citroensap, ¼ fijngesnipperde sjalot, 2 flinterdunne sneden Serranoham, 8 blaadjes koriander.

Ingrediënten voor de mayonaise: 1 oester, 1 slp mayonaise, enkele druppels wijnazijn, ¼ fijngesnipperde sjalot, ½ cm geraspte gember, ½ klp citroensap, enkele blaadjes koriander, witte peper.

Ingrediënten voor de avocadocrème : 1 avocado, ½ slp gehakte koriander, sap van ½ limoen, zeste van 1 limoen.

Voor de garnering : veldslablaadjes

  1. Oesters openen, vocht opvangen, oester uithalen en spoelen in eigen opgevangen vocht om alle kleine stukjes schelp te verwijderen. Oesters snijden in kleine stukjes (tartaar), mengen met zwarte peper, citroensap, sjalot.

  2. De snede ham verdelen in 4 en de oestertartaar er op verdelen er een blaadje koriander op doen en oprollen. Direct in de koeling leggen.

  3. Voor de mayonaise : Oester, mayonaise, wijnazijn mixen tot homogene massa. Sjalot, gember, citroensap, koriander en peper bijmixen. Indien nodig enkele druppels oestersap bijdoen.

  4. De avocado uithalen en alle ingrediënten voor de crème mixen of blenderen.

  5. Op een bord een dikke streep avocadocrème, daar op 2 rolletjes en er langs enkele stipjes mayonaise. Men kan er ook nog een extra oester bijserveren.