Allerhande siropen en koude en warme dranken

Cocktail Hugo

Siroop van vlierbloesems.

Cocktail Hugo

Ingrediënten voor 1 cocktail : 50 ml vlierbloesemsiroop, 200 ml Prosecco, 2 takjes munt, ijsblokjes, schijfje limoen, optioneel scheutje licht bruisend water

1) In een groot wijnglas de ijsblokjes doen....
2) Daarop de vlierbloesemsiroop en de prosecco gieten. Garneren met een schijfje limoen en de takjes munt.
3) Indien men de cocktail lichter wilt maken kan men die aanlengen met bruisend water.

Siroop van vlierbloesems.

Ingrediënten : een grote hoeveelheid vlierbloesemschermen, 3 à 4 bio citroenen volgens de grootte van de citroenen, water, suiker.

1) Vlierbloesemschermen plukken, liefst in de wijde natuur niet langs banen waar auto’s voorbijrijden.
2) De schermen lichtjes uitkloppen om eventuele beestjes te verwijderen en indien het nodig is een kom vullen met water en zout in oplossen. De bladeren van de schermen verwijderen. Iedere bloem voorzichtig in het zoutwater dompelen en een beetje uitschudden. De steeltjes afsnijden.
3) De citroenen wassen en in schijfjes snijden.
4) In een grote pot afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes schikken. Giet er water op totdat het geheel juist onder staat. Deksel op de pot en minimum 24 uur in de frigo. Maximum 3 dagen.
5) Het mengsel door een vergiet doen, beetje aandrukken. Nu door een zeefdoek gieten.
6) Het vocht afmeten en per liter vocht 1 kg suiker bijdoen.
7) Verwarmen tot aan het kookpunt en roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Indien nodig afschuimen.

8)De goed schone potten of flessen uitspoelen met warm water, boordevol vullen met de siroop en goed sluiten.