Overzicht, van taart, gebak en cake

Aardbeientaart met mascarponecrème.

Abrikozenconfituur taart met kokos.

Amandelcake met pruimen.

Appeltaart met amandelen.

Bladerdeegje met appels.

Bladerdeegje met gekonfijte tomaten, frambozen en gelei van watermeloen en Alvalle Gazpacho.

Blauwe bessen taart.

Blauwe bessen taart met platte kaas.

Charlotte met aardbeien.

Chocoladecake met hazelnoten.

Citroencake.

Eclair met pistacheroom en aardbeien.

Franse flantaart.

Gebak met abrikozenconfituur.

Kaastaart met Oreo koekjes.

Kaastaart met speculoos.

Meringue gebak met ananas en karamelsaus.

Meringuetaart met aardbeien.

Muffins met frambozen.

 

Aardbeientaart met mascarponecrème.

Ingrediënten : 1 bodem zanddeeg, 400 gr aardbeien, 100 gr chocolade, 1 slp rode bessengelei, 1 blaadje gelatine, enkele pistachenoten en gesuikerde amandelen,
Voor de mascarponecrème : 250 gr mascarpone, 125 gr zachte boter, 120 gr suiker 1 dl room, 1 klp gehakte munt,

1) Oven verwarmen op 180°.
2) Bakvorm bekleden met het bakpapier van het zanddeeg tezamen met het zanddeeg. Bovenop het deeg nog een blad bakpapier en daar boven bakparels of droge erwten gieten. 12 minuten bakken (blind bakken). Uit de oven halen. Voorzichtig de parels of erwten verwijderen. Nogmaals 12 minuten bakken. Laten afkoelen.
3) De chocolade smelten en het afgekoelde zanddeeg inwrijven met de chocolade. In de frigo plaatsen om de chocolade goed hard te laten worden.
4) De mascarpone met de klopper mengen met de boter en de suiker.
5) De room opkloppen en samen met de munt door het mascarponemengsel spatelen. Dit mengsel mooi verdelen over de taart.
6) De aardbeien allemaal op gelijke hoogte afsnijden. De taart garneren met de topjes van de aardbeien naar boven.
7) De gelatine weken in koud water. De rode bessen gelei smelten en mengen met de uitgewrongen gelatine en de aardbeien ermee inwrijven.
8) De taart garneren met pistachenoten en amandelen.

Abrikozenconfituur taart met kokos.

Ingrediënten : 1 kant en klare bladerdeeg, 8 à 10 slp abrikozen confituur, 4 eieren, 80 gr suiker, 250gr geraspte kokosnoot en 1 slp voor de afwerking, 100 gr boter.

1) De oven voorverwarmen op 180°.
2) De boter smelten.
3) De bakvorm bedekken met bakpapier. De bladerdeeg in de vorm doen en goed met een vork inprikken. Een ander bakpapier op het bladerdeeg doen en dit bedekken met bakparels of gedroogde peulvruchten. Dit gedurende 10 minuten in de oven plaatsen. Uit de oven nemen en de bakparels alsook het bovenste bakpapier verwijderen. Terug 5 minuten in de oven plaatsen. (Dit noemt men blind bakken). Uit de oven nemen en een beetje laten afkoelen.
4) In een kom, de suiker, de eieren, de gesmolten boter en de geraspte kokos mengen.
5) De confituur op de taartbodem napperen, ongeveer 1 cm dik. Op de confituur het kokosmengsel verdelen. De bovenkant mooi glad strijken.
6) In de oven gedurende 30 à 35 minuten bakken.
7) 1 slp confituur met een beetje water vermengen en de bovenkant van de taart ermee inwrijven. Nu geraspte kokos over strooien.

 

Amandelcake met pruimen.

Ingrediënten : 500 gr rode pruimen, 120 gr zelfrijzende bloem, 80 gr suiker (55 + 25), 75 gr boter, 40 ml melk, 40 ml zonnebloemolie, 3 eieren (2 + 1), 6 gr bakpoeder, 40 gr amandelpoeder, boter en bloem voor de bakvorm of bakpapier, een hoge bakvorm of springvorm van 20 cm.

1) Oven voorverwarmen op 180°
2) Pruimen wassen, ontpitten en in 2 snijden.
3) 2 eieren opkloppen en mengen met de bloem, 55 gr suiker, de bakpoeder, de melk en de olie. Opkloppen tot een gladde deeg.
4) De bakvorm inboteren of met bakpapier beleggen. Het deeg in de vorm doen en de pruimen er boven op leggen met de velkant naar boven. De pruimen lichtjes in het deeg drukken. 20 minuten in de oven plaatsen.
5) De boter smelten en mengen tot een glad mengsel met de 25 gr suiker, het ei en de amandelpoeder.
6) Na 20 minuten baktijd de cake uit de oven halen en het amandelmengsel er glad over strijken. Terug in de oven plaatsen voor 15 à 18 minuten.

Appeltaart met amandelen.

Ingrediënten : 1 kant en klare kruimeldeeg, 4 appels, 5 + 1 slp pompoenconfituur, 2 slp amandelpoeder, 2 slp amandelschilfers, 1 dl water, 1 slp suiker. 2 x 4 g gelatine, 1 slp rozijnen.

1) Oven voorverwarmen op 180°.
2) De rozijnen weken.
3) De gelatine weken.
4) Het deeg blind bakken. Deeg op bakpapier in vorm doen, op het deeg terug bakpapier schikken er daarop bakparels of gedroogde bonen. In de oven plaatsen gedurende 25 minuten. Het bovenste bakpapier met de bonen verwijderen en de vorm terug 5 minuten in de oven plaatsen. Goed nazien of het deeg uitgebakken is of anders nog een paar minuten in de oven plaatsen. Uit de oven nemen en laten afkoelen.
5) De suiker en het water opkoken tot de suiker gesmolten is.
6) De appelen schillen en in niet te kleine blokjes snijden. De appelen en de geweekte rozijnen bij het suiker water doen en laten koken tot die gaar zijn. Niet tot moes koken, de blokjes moeten nog heel zijn. De 4 g geweekte gelatine er voorzichtig onder roeren. Laten afkoelen.
7) De taartvorm inwrijven met de 5 slp confituur. Bestrooien met de amandelpoeder en de appelen er boven op schikken.
8) De lepel confituur verwarmen met de dl water, fijn mixen en de andere 4 gr gelatine er onder mengen. Dit op de appelen met behulp van een borsteltje wrijven.
9) De amandelschilfers laten kleuren en over de taart strooien.
10) Goed laten opstijven in de frigo.

Recept Pompoenconfituur zie :
www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2016 fruit confituur van butternut en sinaasappel

Bladerdeeggebakje met appels.

Ingrediënten voor 2 gebakjes : 2 ronde bladerdeeg bodems van ongeveer 14 cm, 1 grote appel of 2 kleine, bruine suiker, boter, citroen, 2 bolletjes vanille-ijs, caramelsaus.

1) De bladerdeeg goed inprikken met een vork tot op 1 cm van de rand
2) Oven voorverwarmen op 180°.
3) De appelen schillen, in 4 snijden en dan in dunne schijfjes. Besprenkelen met citroen.
4) De appelschijfjes mooi schikken op het bladerdeeg.
5) Bestrooien met bruine suiker en kleine klontjes boter op schikken.
6) 25 minuten in de oven plaatsen.
7) 2 mooie bolletjes vanille-ijs vormen en in het midden op het taartje schikken.
8) Een beetje caramel over sprenkelen.
9) Direct opsmullen.

Bladerdeegje met gekonfijte tomaten, frambozen en gelei van watermeloen en Alvalle Gazpacho.

 Ingrediënten voor een gebak met een vorm van diameter 17 cm en hoogte 3 cm : Kant en klare bladerdeeg, 3 tomaten, 1 slp suiker, 15 gr gelatineblaadjes, 1,5 dl Alvalle gazpacho, 1 klp suiker, 20 frambozen, 300 gr watermeloen, 10 gr muntblaadjes, enkele pistachenoten.

1) Oven voorverwaren op 180°.
2) Bakpapier in de vorm doen en bekleden met het bladerdeeg. Het deeg goed inprikken, 2de blad bakpapier op leggen, daarop gedroogde erwten of bakparels en het bladerdeeg blind bakken gedurende 20 à 25 minuten. Laten afkoelen.
3) Tomaten konfijten : Tomaten monderen, in 4 snijden, pellen, zaadjes uithalen en op een geoliede plaat schikken. De tomatenpartjes met de slp suiker bestrooien. 60 à 70 minuten in een oven van 100° plaatsen. Laten afkoelen.
4) De gelatine blaadjes weken.
5) De watermeloen schillen en in stukken snijden. Samen met de gazpacho, de slp suiker en de munt in de blender fijn mixen. Door de zeef halen.
6) 1 dl van de gezeefde gazpacho verwarmen en de geweekte gelatine er in oplossen. Dit nu bij de rest van de gazpacho doen. In de frigo goed koud laten worden. Dan het bladerdeegje opvullen met de gazpacho en laten opstijven in de frigo.
7) Eenmaal de gazpacho goed stevig geworden is garneren met de gekonfijte tomaten en de frambozen. Wat gehakte pistachenoten over strooien.

Blauwe bessen taart.

Ingrediënten : 1 kant en klare kruimeldeeg, 100 gr poedersuiker, 2 eieren, 1 dl room, 1 vanillestok, 300 gr blauwe bessen

1) De oven voorverwarmen op190°.
2) De kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm leggen. De kruimeldeeg met een vork inprikken.
3) De eieren samen met de poedersuiker, de room en het vanillemerg goed mengen.
4) De blauwe bessen over het deeg verdelen en 20 minuten in de oven laten bakken. De taart uit de oven nemen en de oven nu op 170° zetten. Het eiermengsel over de bessen gieten en de taart terug 25 minuten in de oven plaatsen.
5) 5 minuten laten afkoelen en uit de vorm nemen.

Blauwe bessen taart met platte kaas.

Ingrediënten voor een taart met diameter 20 cm : 100 gr petit beurre koekjes, 25 gr gesmolten boter, 375 gr platte kaas, 40 gr rietsuiker, 50 ml zonnebloem of maïsolie, 2 eieren, 250 gr blauwe bessen, 1 vanillestok, 1 limoen, springvorm van 20 cm

1) De oven voorverwarmen op 180°
2) De taartvorm invetten. Indien men geen springvorm gebruikt zou ik aanraden om bakpapier in de vorm te doen. Dan kan men iets gemakkelijker de taart uithalen.
3) De koekjes fijnpletten en mengen met de gesmolten boter. Dit mengsel op de bodem van de taartvorm spreiden. Heel goed aandrukken. In de frigo bewaren tot men die nodig heeft.
4) De limoenschil raspen en de ½ van de limoen persen.
5) Het eigeel opkloppen tot het licht schuimig is en mengen met de platte kaas, de olie en de suiker. De zeste en het sap van de limoen, alsook het vanillemerg bij het plattekaas mengsel voegen.
6) Het eiwit stijf kloppen en voorzichtig onder de platte kaas mengen. Het mengsel moet heel luchtig zijn.
7) Men neemt nu de taartbodem uit de frigo en men schikt daar de helft van de bosbessen op. Daar op doet men het kaasmengsel. De taart 40 à 45 minuten in de oven plaatsen tot de taart goudbruin is.
8) De taart laten afkoelen en garneren met de andere helft van de blauwe bessen.

 

Charlotte met aardbeien.

Ingrediënten voor 10 personen : voor de siroop : 15 cl water, 150 gr poedersuiker.
Voor de mousse : 650 gr aardbeien waarvan 200 gr in schijfjes en de rest blenderen of heel fijn mixen tot een coulis, 150 gr poedersuiker, 6 dooiers, 450 ml room, 15 gr gelatine blaadjes
Voor het monteren : 35 lepel biscuit koekjes, aardbeien en poedersuiker om de charlotte te garneren.

1) Het water en de suiker in een pot doen en laten koken. Laten afkoelen.
2) De gelatine blaadjes in koud water weken.
3) De dooiers met de suiker opkloppen tot de dooiers lichtgeel zien.(ruban kloppen). De aardbeiencoulis op dit mengsel gieten en goed mengen. Deze bereiding in een kom doen en al roerend opwarmen tot 85°. De uitgeknepen gelatine toevoegen en dit mengsel zeven. Dit laten afkoelen tot kamertemperatuur. Regelmatig roeren met een klopper.
4) De room opkloppen.
5) Nu de room in 2 keer bij het aardbeienmengsel voorzichtig spatelen.
6) Een springvorm van 24 cm bekleden met filmfolie of bakpapier, om de charlotte gemakkelijker uit de vorm te krijgen. Ongeveer 1cm van de mousse in de taartvorm doen en daarna rondom de springvorm de lepelbiscuits schikken, goed de ene tegen de anderen. Dan de overige biscuits in de siroop doppen en onderaan in de vorm schikken. Lichtjes induwen in de mousse. Daar boven op de ½ van de mousse doen. Nu de 200 gr in schijfjes gesneden aardbeien op de mousse schikken. Nu de rest van de mousse erop doen en mooi glad strijken.
7) In de koelkast 4 uur laten opstijven.
8) De charlotte voorzichtig uit de vorm nemen. De bovenkant van de charlotte garneren met aardbeien en bestrooien met poedersuiker

 

Chocoladecake met hazelnoten.

Ingrediënten voor een vorm van 22 cm op 9 cm : 75 gr boter, 65 gr suiker, 135 gr chocolade met hazelnoten, ½ dl sterke koffie, 2 eieren, 75 gr bloem, 8 gr bakpoeder.

1) De bakvorm aan de zijkanten inboteren en bebloemen. Onderaan legt men bakpapier
2) De boter smelten, afkoelen.
3) De chocolade smelten met de koffie, afkoelen.
4) De eieren met de suiker opkloppen tot een ruban (tot het lichtgeel ziet).
5) De oven voorverwarmen op 170°.
6) De boter onder de eieren voorzichtig mengen, nu de chocolade, de gezeefde bloem en bakpoeder. Niet kloppen voorzichtig spatelen.
7) Het deeg in de bakvorm doen en in de oven plaatsen. Gedurende 20 minuten aan 170°, dan de temperatuur verminderen tot 160° en nog 30 à 35 minuten in de oven laten.

Citroencake.

Ingrediënten : 200 gr zelfrijzende bloem, 7 gr bakpoeder, 175 gr suiker, 4 eieren, 1,5 dl zure room, zeste van 1 citroen, 4 slp vers citroensap, 120 gr gesmolten boter of 1,5 dl zonnebloemolie.

1) Vet een bakvorm van diameter 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier
2) De oven voorverwarmen op 180°.
3) De bloem zeven en de bakpoeder erdoor roeren.
4) De eieren mengen met de suiker en kloppen tot die lichtgeel is. De bloem eronder spatelen de zure room, het citroensap, de zeste en de gesmolten boter er voorzichtig onder mengen.
5) Het beslag in de vorm doen.
6) De cake 55 à 60 minuten in de oven plaatsen.
7) De cake uit de oven halen, 10 minuten laten afkoelen en uit de vorm halen. Volledig laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Eclair met pistacheroom en aardbeien.

Ingrediënten voor 12 éclairs : 3 grote eieren, 120 gr bloem, 45 gr boter, 190 ml water, snuifje zout,
5 dl room, 5 klp pistachepasta, 5 klp bloemsuiker, aardbeien, enkele pistachenoten.

1) Bloem zeven.
2) Water en boter met een snuifje zout tot aan het kookpunt brengen.
3) Bloem in 1 keer toevoegen en goed mengen met een houten lepel. Op zacht vuur blijven roeren tot het deeg een bol vormt.
4) Van het vuur nemen en nu ei per ei bijdoen. Men kan dit ook vanaf nu doen in de robot en dan gebruikt men de K haak. Telkens maar het volgende ei bijdoen als het vorige volledig in het deeg is opgenomen. Het deeg moet half vloeibaar zijn.
5) Oven voorverwarmen op 200°.
6) Het deeg in de spuitzak doen en eclairs spuiten op bakpapier of op een siliconemat.
7) De eclairs 10 minuten bakken op 200°, en daarna 15 à 20 minuten op 180°. Laten afkoelen en met de hulp van een schaar in 2 snijden.
8) De room opkloppen en op het einde de pistacheroom en de bloemsuiker bijdoen.
9) De pistacheroom in spuitzak doen en de onderste helft van de eclair vullen met de room, daarop aardbeien schikken, nog een fijn laagje room en nu de bovenste helft van de eclair er op plaatsen. Garneren met een dun laagje pistachepasta en enkele aardbeien. Bestrooien met bloemsuiker en gehakte pistachenoten.

Tip : Men kan de eclairs als ze gebakken zijn invriezen en garneren naargelang men ze nodig heeft.

Franse flantaart.

Ingrediënten voor 8 personen : 1 kant en klaar kruimeldeeg, 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 ge dooiers (ongeveer 5 à 6 eieren) 50 gr maïzena.

1) Melk en room tot aan het kookpunt brengen.
2) In een kom de dooiers, de suiker en de maïzena mengen. Goed mengen maar niet opkloppen.
3) De warme melk op de dooiers gieten, goed roeren en terug in de pot doen en op het vuur plaatsen. Al roerend tot aan het kookpunt laten komen en dan nog een 20 tal seconden laten koken.
4) In een koude kom doen en een filmfolie over doen. De folie goed aandrukken op de flan.
5) Volledig laten afkoelen.
6) Oven voorverwarmen op 180°.
7) Ondertussen de kruimeldeeg op het boterpapier in de taartvorm doen en blind 15 minuten bakken.
8) Wanneer de flan afgekoeld is goed opkloppen en op de kruimeldeeg gieten. Goed effen strijken.
9) In een oven van 180° gedurende 35 à 40 minuten bakken. De bovenkant van taart moet een mooie gevlekte caramelkleur hebben met zelfs enkele donkerbruine vlekken.
10) Enkele minuten wachten en uit de vorm nemen. Laten afkoelen.

Gebak met abrikozenconfituur.

Ingrediënten voor 8 à 10 personen : 1 taartvorm van diameter 24 cm en 5 à 6 cm hoogte, 360 gr bloem, 12 gr bakpoeder (Dr Oetker) 160 gr suiker, 180g zachte boter en 1 klontje om de vorm in te vetten, 1 klp bicarbonaat, 1 snuifje zout, 2 eieren, 350 gr abrikozenconfituur, 1 dooier.

1) De abrikozenconfituur bereiden (zie www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017 fruit, of men koopt een potje confituur.
2) Bakvorm inboteren en bebloemen.
3) De bloem zeven. In de robot met de deeghaak mengen met de bakpoeder, de suiker, en de bicarbonaat en het zout. Wanneer het deeg zandachtig wordt de eieren bijvoegen en het deeg verder kneden tot men een bol bekomt. Het deeg minstens 1 uur in de frigo plaatsen.
4) De oven voorverwarmen op180°.
5) Het deeg in 2 stukken verdelen, één keer 2/3 en 1/3. Met het grootste stuk een cirkel vormen van ongeveer 27 cm en de vorm bekleden zodanig dat de zijkanten 3 cm bedekt zijn. Bedekken met de confituur ongeveer 1,5 à 2 cm. Nu het 2de stuk deeg uitrollen tot ongeveer een cirkel van 24 cm en boven op de confituur leggen. De boven en onderkant van het deeg goed aan mekaar plakken zodanig dat de confituur niet kan lekken.
6) De dooier loskloppen met 1 klp water en daarmee de bovenkant van de taart inwrijven met een borsteltje.
7) De taart bakken gedurende 35 à 40 minuten.
8) Volledig laten afkoelen zodanig dat de confituur kan opstijven.

Kaastaart met Oreo koekjes.

Ingrediënten voor een taart van 12 à 14 personen : springvorm van 26 cm, 28 en 14 Oreo koekjes, 150 gr boter, 500 gr verse kaas, 250 gr mascarpone, 325 gr witte chocolade, 8 blaadjes gelatine, 1,5 dl en 2 slp room, 1 klp poedersuiker, chocoladeboontjes, chocoladeschilfers.

1) De boter smelten.
2) 28 oreo koekjes mixen en mengen met de gesmolten boter.
3) De springvorm op de bodem bekleden met bakpapier en de zijkanten goed invetten. Het oreo mengsel op de bodem van de springvorm verdelen en goed aandrukken. In de frigo plaatsen.
4) Gelatine weken.
5) De chocolade smelten. De 2 slp room warmen en de geweekte gelatine er in laten smelten.
6) 12 oreo koekjes in stukjes snijden.
7) De verse kaas en de mascarpone mengen, de chocolade er onder roeren alsook de gelatine en de stukjes Oreo koekjes.
8) Alles op de afgekoelde bodem gieten. De bovenkant mooi glad strijken en minimum 3 uur in de frigo plaatsen.
9) De 1,5 dl room opkloppen met de poedersuiker.
10) De taart garneren met toefjes slagroom, chocoladeboontjes en chocoladeschilfers.

Kaastaart met speculoos.

Ingrediënten voor 8 personen (een taartvorm van diameter 20cm, hoogte 6 cm, liefst een springvorm of een ring zonder bodem) : 125 gr mascarpone, 125 gr yoghurt, 100 gr suiker, 125 gr room, ½ citroen, 1 vanillestok, 220 gr speculoos, 2 eieren, 4 eigelen, 100 gr boter.

1) Smelt de boter
2) Maal de koekjes fijn en vermeng met de gesmolten boter.
3) Wrijf de taartvorm in met bakolie of met gesmolten boter. Bedek de bodem van de taartvorm met het koekjesmengsel. Heel goed aandrukken. Zet dit in de frigo.
4) De oven voorverwarmen op 120°.
5) De eieren en de dooiers met de suiker goed schuimig kloppen samen met het merg van de vanillestok.
6) De room opkloppen en zachtjes vermengen met de yoghurt en de mascarpone.
7) De ½ citroen goed wassen en de schil raspen, enkel het gele gedeelte, dan de ½ citroen persen en het sap zeven. Het sap en de citroenzeste onder het roommengsel roeren en dit dan zachtjes bij de eieren spatelen.
8) De taartbodem uit de frigo nemen en het beslag er voorzichtig op doen.
9) Gedurende 1 uur en 15 minuten in de oven plaatsen.
10) De taart uit de oven nemen en volledig laten afkoelen, liefst een 2 tal uren voor men die uit de vorm neemt.
11) Opdienen met fruitcoulis of een beetje gesmolten chocolade.

Meringue gebak met ananas en karamelsaus.

Ingrediënten : Meringue bodem : zie recept op www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017, taart en gebak, Meringuetaart met aardbeien.
½ ananas, 2 slp rum, enkele blaadjes munt, 1,5 dl room, 1 vanillestok, 1 klp poedersuiker.
confituur van ananas, mango en basilicum : zie recept op www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017, fruit, confituur van ananas, mango en basilicum.
Karamelsaus : zie recept op 
www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be  recepten 2017, sauzen, eenvoudige karamelsaus

1) De ananas schillen en in kleine stukjes snijden. De rum en de munt er bij doen. Laten marineren.
2) De meringue bodem bereiden zoals in het recept meringuetaart met aardbeien.
3) Uit de meringue bodem steekt men met een vormpje rondjes uit.
4) De room opkloppen met de poedersuiker en het vanillemerg.
5) De taartjes monteren : op de meringue bodem een toefje confituur, dan wat uitgelekte ananas en daar boven op een toef opgeklopte room.
6) Garneren met karamelsaus

Meringuetaart met aardbeien.

Ingrediënten : 3 eiwitten, 170 gr poedersuiker + 1 klp poedersuiker, 1 klp maïzena, 125 gr aardbeien, 170 gr room, 2 à 3 slp rabarberconfituur.

1) Oven voorverwarmen op 180°.
2) Bedek een diepe bakplaat van ongeveer 22 x 16 cm met bakpapier.
3) De eiwitten stijf kloppen. Van zodra de eiwitten schuimig worden beetje bij beetje de suiker bijvoegen. Het eiwit mooi stijfkloppen. Klop op het laatste de maïzena er door.
4) Het eiwit in de bakplaat verdelen en mooi glad strijken. De meringue 20 à 25 minuten bakken tot deze licht begint te kleuren. Er moet een heel dun korstje zijn, en de binnenkant van de meringue moet zoals gestold eiwit.
5) De kroontjes van de aardbeien verwijderen, in 2 of 4 verdelen.
6) De slagroom opkloppen met de klp poedersuiker.
7) De meringue uit de oven nemen, laten afkoelen, omkeren op een ander stuk bakpapier en het oude bakpapier voorzichtig verwijderen.
8) De meringue bestrijken met de confituur, dan met de slagroom en bedekken met de aardbeien.

Muffins met frambozen.

Ingrediënten voor 7 à 8 muffins : 135 gr bloem, ½ klp bakpoeder, 100 ml yoghurt, 1 ei,
1 vanillestok, 75 gr suiker, 60 gr frambozen.

1) Oven voorverwarmen op 200°;
2) De muffin vorm bekleden met papiertjes of silicone vormen.
3) Bloem en bakpoeder zeven en mengen.
4) Het ei, de yoghurt, de suiker en het vanillemerg goed opkloppen. Het bloemmengsel voorzichtig onder het yoghurt mengsel spatelen.
5) Het beslag voor de helft verdelen over de vormpjes, de frambozen er op doen en nu de andere helft van het beslag in de vormpjes doen. Eventueel kan men enkele frambozen houden om bovenop het beslag te leggen.
6) De muffins 20 à 22 minuten bakken.
7) Test met een houten prikker of de muffins gaar zijn.