Overzicht van de nagerechten

Chocolademousse.

Mousse van advokaat met blauwe bessen.

Muntsuiker.

Witte chocolademousse met munt, frambozencoulis, en rode vruchten.

Chocolademousse.

Ingrediënten : 130 gr fondant chocolade, 45 gr bloemsuiker, 125 ml room, 3 eieren, 50 ml sterke koffie, 25 gr boter, enkele frambozen, advokaat likeur, munt.

1) De chocolade met de koffie en de boter smelten. Laten afkoelen.
2) De room opkloppen, niet helemaal stijf
3) De eieren splitsen. De dooiers opkloppen. De eiwitten samen met de bloemsuiker opkloppen.
4) De room onder de afgekoelde chocolade spatelen, dan de dooiers en dan de eiwitten.
5) De mousse een paar uur laten opstijven.
6) Quenelles maken van de chocolademousse en op een bord schikken.

Garneren met advokaat likeur, frambozen en muntblaadjes.

Met de paasperiode kan men er ook enkele chocolade-eitjes bijleggen.

Mousse van advokaat met blauwe bessen.

Ingrediënten voor 2 personen : 100 gr advokaat, 2 eieren, 30 gr suiker, 2 dl room, ½ vanillestok, 2 slp blauwe bessen, 7 verkruimelde amaretti koekjes.

1) De dooiers opkloppen met de suiker tot het wit ziet.
2) Het eiwit opkloppen, stijf maar niet overdreven anders gaat het moeilijk mengen.
3) De room opkloppen met het vanillemerg.
4) De advokaat bij het eigeel spatelen, dan beetje bij beetje dit bij de room spatelen en als laatste beetje bij beetje bij het eiwit.
5) Dit verdelen in glazen of potjes en in de frigo 2 à 3 uur laten opstijven.
6) Garneren met de blauwe bessen en de koekjes.

Muntsuiker.

Ingrediënten : 1 handvol muntblaadjes, ½ klp gefruite peper of timut peper, 4 slp suiker.

1) De muntblaadjes grof versnijden.
2) De muntblaadjes met de suiker en de peper in de blender doen tot de suiker een mooie groene kleur heeft.

Heel lekker op aardbeien, in platte kaas en in yoghurt.

Witte chocolademousse met munt, frambozencoulis, en rode vruchten.

Ingrediënten : 150 gr room, 2 eieren, 20 gr suiker, 250 gr witte chocolade, 175 gr opgeklopte room, 5 gr gelatineblaadjes, 1 handvol munt, frambozen, blauwe bessen, aardbeien.
Coulis : frambozen of diepvries frambozen, suiker, naar eigen smaak munt.

1) Voor de coulis alle ingrediënten in de blender mixen en door de zeef duwen.
2) De eieren scheiden en het eiwit en de dooiers apart houden.
3) De munt wassen, blaadjes van de stengel halen en fijn snipperen.
4) De gelatine weken.
5) De room opwarmen en de gehakte munt er in doen. Een ½ à 1 uur laten infuseren. Door de zeef duwen en terug opwarmen. De uitgeknepen gelatine bijvoegen, goed roeren en op de chocolade gieten.
6) De dooiers en de suiker opkloppen tot het lichtgeel ziet.
7) Het eiwit opkloppen, pas op niet te ver anders wordt het korrelig.
8) Het eigeel voorzichtig bij de opgeklopte room spatelen, de afgekoelde chocolade er bij doen en nu voorzichtig het eiwit.
9) In een glas een beetje coulis, dan de chocolademousse. Laten opstijven in de frigo.
10) Garneren met coulis, rood fruit en blaadjes munt.