Overzicht van de kip en konijn gerechten.

Kip

Fricassee van kippenwit en groentjes.

Gevulde zoete paprika en tomaat met kippengehakt en quinoa.

Kip met bier.

Kip met rode paprika en zure room.

Kippenbillen met champignons en paprika.

Kippenbillen met dragon-mosterdsaus, bulghur met groene boontjes.

Kippenbrochette met paprika en champignons.

Kippenburger op z’n Provençaals.

Kippendijen gemarineerd in verse kruiden en honing.

Kippendijen met bier, agave en mosterd saus.

Kippenfilet met curry, prei en paprika.

Kippenfilet met penne, oesterzwammen en witloof.

Kippenfilet met spek en mozzarella met ratatouille.

Kippenpillons gemarineerd met witloof.

Kippenpillons met rookworst en rijst.

Kippenpillons met tomaten en chorizo.

Konijn

Konijn met salie en tomaten

Konijn met wortelen en rapen.

Fricassee van kippenwit en groentjes.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kippenwit, 150 gr groene boontjes, 4 wortels, 1 grote sjalot, 1 bakje witte beukenzwammen of 250 gr champignons, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1,5 dl room, 4 dl kippenbouillon, boter, peper en zout

1) De boontjes schoonmaken, 5 minuten garen in kokend zoutwater. Direct afspoelen met koud water en in stukjes snijden.
2) De wortels schillen, in blokjes snijden, 5 minuten garen in kokend zoutwater. Afspoelen met koud water
3) De champignons schoonmaken, bakken in de boter.
4) De sjalot fijnsnipperen.
5) De laurier en de tijm binden tot een tuiltje.
6) Het kippenwit in blokjes snijden.
7) De boter smelten tot ze begint te schuimen, sjalot bijdoen en de kippenblokjes. Kruiden met peper en zout. Eventjes aanbakken, niet kleuren, Bevochtigen met de kippenbouillon. Boontjes en de wortels bijvoegen en 5 minuten zachtjes laten koken met deksel. De room bijvoegen en nu zonder deksel nog een 10 tal minuten laten zachtjes verder garen. De champignons bijvoegen. De saus een beetje indikken met beurre manié indien nodig. (½ boter en de ½ bloem samen gekneed).

Tip : Beurre manié kan men op voorhand maken, er een rolletje van vormen en bewaren in de diepvries

 

Gevulde zoete paprika en tomaat met kippengehakt en quinoa.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 tomaten, 2 zoete paprika’s, 300 gr kippengehakt, 1 sjalot, 1 teentje gehakt knoflook, 1 slp gehakte basilicum, 1 bolletje mozzarella, 40 gr parmezaan, 1 slp paneermeel, 60 gr quinoa, peper en zout.

1) Kook de quinoa in licht gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Afspoelen en goed laten uitlekken.
2) Was de tomaten, snij het kapje er af en hol de tomaten uit.
3) Was de paprika’s, snij ze in de lengte door.
4) De sjalot fijn snipperen. De basilicum fijn snijden.
5) Het gehakt, look, sjalot, basilicum en de helft van de parmezaan goed mengen.
6) Oven voorverwarmen op 180°.
7) De tomaten en de ene helft van de paprika’s opvullen met het gehaktmengsel. Daar op de mozzarella verdelen, dan de andere helft van de parmezaan er over strooien alsook het paneermeel.
8) Een ovenvaste schotel inwrijven met olijfolie. De tomaten en de paprika’s zonder het bovendeel in de oven plaatsen gedurende 20 à 25 minuten tot het begint bruin te kleuren. Ondertussen de 2de helft van de paprika’s 5 minuten in kokend water blancheren.
9) De schotel uit de oven nemen en de kapjes op de tomaten doen en de 2de helft van de paprika’s er op de paprika’s plaatsen. Terug in de oven plaatsen gedurende 15 à 20 minuten.
10) Lekker met stokbrood en een slaatje.

Kip met bier.

Ingrediënten voor 2 pers.: 1 kip versneden, 1 grote of 2 kleine ajuinen, 1 pils(bvbBavik), 100 gr gerookte spekblokjes, 4 tal speculooskoekjes, mosterd, 200 gr champignons, 1chinese kool, 6 aardappelen, tijm, laurier, boter, peper en zout.

1) De ajuin fijnsnipperen
2) De Chinese kool in reepjes snijden, wassen, laten uitlekken. Een klontje boter smelten, de kool erbij doen, een 2 tal minuten laten stoven zonder kleuren. Een beetje water bijdoen en 10 minuten laten garen.
3) De aardappelen schillen, wassen en koken. Fijnstampen, een klontje boter en een ei bijdoen, goed mengen met de chinese kool. Goed alles omroeren.
4) De kip goed aankleuren in boter. De kip uit de pot nemen en in dezelfde pot de ui en het spek aankleuren. De kip terug bijvoegen en de pot deglaceren met bier. Tijm en laurier bijvoegen. De speculoos besmeren met mosterd en bovenop de kip leggen. Ongeveer 45 à 50 minuten op een zacht vuur laten garen. Nu en dan nazien of er nog genoeg vocht in de pot is en indien nodig een klein beetje water bijvoegen. De kip moet mooi gaar zijn.
5) De kip opdienen met de stoemp.

Kip met rode paprika en zure room.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen : 1 grote hoeve kip, 2 teentjes look, 1 rode paprika, 2 sjalotten, paprikapoeder, kippenkruiden, 150 gr zure room, 250 gr champignons, 2 dl kippenbouillon, boter, olijfolie, peper en zout.

1) De kip in stukken verdelen
2) Het paprikapoeder en de kippenkruiden mengen. De kippenstukken goed inwrijven met dit kruidenmengsel. Kruiden met peper en zout.
3) De sjalot en de look fijnsnipperen.
4) De paprika schillen en in reepjes snijden.
5) In een sauteuse een klontjes boter met 1 slp olijfolie smelten. De kippenstukken mooi aan alle kanten bruinen. De stukken kip uit de sauteuse nemen, het overtollige vet weggieten.
6) 1 slp olijfolie in dezelfde sauteuse doen en de sjalot, look en paprika fruiten. De stukken kip er bijdoen samen met de kippenbouillon. Met deksel 35 minuten laten stoven.
7) De champignons in schijfjes snijden.
8) Na 35 minuten de champignons bijdoen en nog 10 minuten laten stoven zonder deksel. Nazien of de kip gaar is.
9) De room bijvoegen en nog eens 5 minuten laten zacht koken.
10) Lekker met puree en erwtjes.

Kippenbillen met champignons en paprika.

Ingrediënten voor 2 personen : 3 à 4 kippenbillen, 1 rode paprika, 125 gr gerookte spekblokjes, 1 rode ui, 250 gr champignons, 5 dl tomaten passata, olijfolie, 1 dl witte wijn, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, zout, peper.

1) De paprika schillen, zaadjes uithalen en in blokjes snijden.
2) De champignons in schijfjes snijden.
3) De rode ajuin pellen en in heel dunne ringen snijden.
4) De tijm en rozemarijn samen binden
5) De kippenbouten kruiden met peper en zout. Olijfolie opwarmen in de sauteuse en de billen rondom aanbakken. De billen uit de pan nemen, indien er veel vet in de pan is het overtollige weggieten, in dezelfde pan de spekjes, ajuin, champignons en paprika een paar minuten aanbakken.
6) De kippenbillen en het kruidentuiltje bij de groenten doen, blussen met de witte wijn, passata bijgieten en aan de kook brengen. Het vuur op een laag pitje zetten en 35 à 45 minuten zacht laten pruttelen.

Gefrituurde krieltjes zijn er heel lekker bij.

Kippenbillen met dragon-mosterdsaus, bulghur met groene boontjes.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 grote of 4 kleinere kippenbillen, 250 gr champignons, 250 gr groene bonen, 200 gr bulghur, ½ klp kurkuma, 1 preiwit, ½ ciroen, 1 slp gehakte dragon, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn,1 teentje look, 1 sjalot, 1 dl room, 1 dl water, 1 klp mosterd (volgens eigen smaak), boter, peper, zout.

1) De champignons proper maken en in partjes snijden
2) Het preiwit wassen en ringen snijden.
3) Sjalot en look fijnhakken.
4) De groene boontje wassen, in kokend water 10 tal minuten krokant koken. Direct in ijskoud water spoelen en in stukjes van ongeveer ½ cm snijden.
5) De kippenbillen kruiden met peper en zout en in een klontje boter aankorsten.
6) De kippenbillen uit de pot nemen en de preiringen, tijm, rozemarijn, sjalot en look een 3 tal minuten aanfruiten in dezelfde pot. De kippenbillen er terug bijdoen en het water bijvoegen. Ongeveer 25 minuten met deksel laten sudderen.
7) De bulghur koken zoals op de verpakking. Afgieten en mengen met 1 slp olijfolie, de boontjes en de kurkuma. Kruiden met peper en zout. Op zacht vuur verwarmen indien nodig.
8) De room en de champignons bijvoegen en nu zonder deksel 8 à 10 minuten zachtjes laten inkoken. De dragon, het sap van de ½ citroen en de mosterd bijvoegen.
9) Garneren met enkele blaadjes dragon.

Kippenbrochette met paprika en champignons.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kippenfilet, 1 rode of oranje paprika, champignons, kerstomaten, basilicum, kippenkruiden, olijfolie.

1) De paprika schillen en in stukken snijden van ongeveer 2 cm².
2) De champignons schoonmaken, de grote in 2 snijden.
3) De kippenfilets in blokjes snijden voor de brochette.
4) De kerstomaten in 2 snijden.
5) De brochettes samenstellen : kip, champignons, kip, tomaat, basilicum, kip, paprika en dit nogmaals herhalen.
6) De brochette in een schotel leggen, bestrooien met kippenkruiden en besprenkelen met olijfolie.
7) Lekker gebakken op de grill, bbq of teppanyaki.

Kippenburger op z’n Provençaals.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 kippenburgers, 1 rode paprika, 1 ui, 1 aubergine, 1 tetra van 500 gr tomatenstukjes, 2 teentjes look, 3 dl kippenbouillon, olijfolie, 3 takjes tijm, 3 takjes rozemarijn, cayennepeper, zout.

1) De paprika schillen en in kleine blokjes snijden
2) De look pellen en fijn snipperen. De ui pellen in in kleine blokjes snijden.
3) De aubergine wassen en in kleine blokjes snijden.
4) Flink wat olijfolie warmen en de ajuin en look fruiten. Aubergine en paprika bijvoegen en ongeveer 3 à 4 minuten fruiten zonder kleuren. De tomatenstukjes en de kippenbouillon bijvoegen en ongeveer 20 minuten op een zacht vuur zonder deksel laten sudderen. Nu en dan omroeren. Indien de saus te dik, wordt, een beetje water bijvoegen.
5) Rozemarijn blaadjes fijnhakken en samen met de tijm bij de groenten doen. Kruid met peper en zout.
6) De kippenburger aankleuren en zachtjes verder laten garen. Kruiden met peper en zout. De burgers uit de pan nemen en warm houden. De braadpan blussen met een beetje water en deze jus bij de saus voegen.
7) Lekker met rijst, liefst volkoren rijst.

Kippendijen gemarineerd in verse kruiden en honing.

Ingrediënten voor 2 personen : 800 gr à 1 kg kippendijen, 5 slp gemengde kruiden (bvb tijm, salie, dragon, peterselie, koriander, bonenkruid, munt), 3 slp olijfolie, 6 korianderzaadjes, 1 klp gemengde peperbollen, 2 slp sojasaus, 2 slp honing, peper, zout.

1) De avond voordien de kippendijen marineren. De olijfolie mengen met de gehakte kruiden, de geplette korianderzaadjes en peperbollen en de sojasaus. De kippendijen hie...rmee inwrijven, in een kom doen en afdekken met plastiekfolie. Bewaren in de frigo.
2) De kippendijen 1 uur voor het bereiden uit de frigo halen.
3) Oven voorverwarmen op 170°. Niet warmer zodanig dat de kip niet te donker wordt door de honing.
4) De kip uit de schotel nemen en de honing mengen met de marinade die in de schotel is. De billen daarmee inwrijven en goudgeel bakken. Verder gedurende 25 à 30 minuten in de oven bakken.
Lekker met de salade van aardappelen met appel en citroentijm, recept te vinden op mijn site www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be

Kippendijen met bier, agave en mosterd saus.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 kippendijen, 100 gr gerookt spek, 1 grote ui, 3 takjes rozemarijn, 1 blaadje laurier, 1 dl room, 2,5 dl kippenbouillon, 2 dl blond bier, 1 slp mosterd, 1slp agave siroop, 5 jeneverbessen, zwarte peper, zout, boter.

1) De ajuin pellen en fijn snipperen. De ajuin fruiten in een kontje boter, spek toevoegen en krokant bakken. Dit alles uit de sauteuse scheppen. In dezelfde sauteuse nog een klontje boter smelten en wanneer die schuimig is de kippendijen mooi bruin bakken. De ajuin en het spek terug bij de kip doen en blussen met het bier en de bouillon.
2) De rozemarijn, jeneverbessen en de laurier bijvoegen. Kruiden met de zwarte peper en zout. 15 minuten schuin afgedekt zacht laten garen. De mosterd, agave siroop en room bijvoegen en zonder deksel nog 20 à 25 minuten laten sudderen. Na 10 minuten de billen omdraaien.

Lekker met witloof.

Kippenfilet met curry, prei en paprika.

Ingrediënten voor 2 personen : voor de curry : 1 klp currypoeder van madras, 1 slp olijfolie,1 ui,
1 appel, ½ gele paprika, ½ klp lookpoeder, 5 dl kippenbouillon, 1 dl melk, peper en zout.
Voor de kip : 350 gr kippenfilet, 1 slp olijfolie, kippenkruiden.
Voor de wokgroenten : 2 slp wokolie, 1 rode paprika, ½ gele paprika, 1 preistengel, 4 lente-ui
200 gr volkoren rijst en koriander.

1) De ui, appel, ½ gele paprika grof versnijden.
2) De slp olijfolie verhitten in een pot en de curry aanstoven. De versneden groenten en de look bijdoen. Even laten bakken en dan de kippenbouillon en de melk bij de groenten doen. Ongeveer 25 à 30 minuten laten sudderen. De saus goed mixen en zeven. Indien nodig bijkruiden met curry, peper en zout.
3) Voor de wok de paprika’s pellen en in heel dunne reepjes snijden. De prei wassen en in heel dunne ringen snijden. De lente-ui in stukken van ongeveer 2 cm snijden.
4) De rijst gaar koken volgens de verpakking.
5) De oven voorverwarmen op 180°.
6) De kippenfilet aanbakken in olijfolie en met de kippenkruiden inwrijven. Verder afbakken in de oven gedurende 15 minuten.
7) De wokolie warmen en de wokgroenten bakken tot de gewenste gaarte.
8) De kippenfilet versnijden.
9) Dit alles op een bord schikken en garneren met koriander.

 

Kippenfilet met penne, oesterzwammen en witloof.

Ingrediënten voor 2 personen : 200 gr penne, 400 gr kippenfilet, 250 gr oesterzwammen, 4 stronken witloof, 2 sjalotten, 2 dl room, 2 dl kippenbouillon, 2 dl witte wijn, 1 à 2 klp mosterd, boter, 2 slp gehakte bieslook.

1) De pasta koken zoals op de verpakking vermeld. Afgieten en een beetje kookvocht houden.
2) Witloof schoonmaken, halveren en bakken in een beetje boter. Gaar laten worden.
3) De sjalotten pellen en fijn snipperen. Aanstoven in boter, blussen met de wijn en de bouillon. 1/3 laten inkoken. Room, mosterd en de ½ van de bieslook bijvoegen. Kruiden met peper en zout.
4) De kippenfilet in blokjes versnijden. Aanbakken in klontje boter samen met de oesterzwammen een paar minuten verder garen.
5) De penne bij de kip doen alsook de saus. Nog eventjes goed laten doorwarmen. Indien nodig kan men er nog wat kookvocht van de penne bijdoen.
6) Op een bord schikken met een stronkje witloof en bestrooien met de rest van de bieslook.

Kippenfilet met spek en mozzarella met ratatouille.

Ingrediënten voor 4 personen : 600 gr kippenfilet, 10 à 12 plakjes gerookt spek, 125 gr mozzarella, 2 zoete aardappelen, 1 aubergine, 1 courgette, 1 gele paprika, 1 sjalot, 500 ml tomatenpassata, 1 klp witte wijnazijn, 1 slp gedroogde oregano, olijfolie, peper en zout.

1) De plastiekfolie op de plank leggen. Daarop de sneetjes gerookt spek mooi naast mekaar leggen
2) De kippenfilet in de lengte in 2 snijden. De helft op het gerookt spek leggen. Daarop sneetjes mozzarella verdelen. Kruiden met peper. Een 2de laag kippenfilet leggen. Met de plastiekfolie een mooie rol vormen van de kippenfilet. Goed aanspannen en in de frigo leggen.
3) De zoete aardappel en de gele paprika schillen. De aubergine en de courgette wassen. Al de groenten in plakjes snijden van ongeveer 3 mm. De paprika in reepjes.
4) De sjalot fijn snipperen.
5) De oven voor verwarmen op 180°.
6) De passata in en ovenvaste schaal doen. De sjalot, de witte wijnazijn en de oregano eronder mengen. Kruiden met peper enzout.
7) Leg de groenten en de zoete aardappel afwisselend in de tomatensaus. Besprenkelen met olijfolie. Kruiden met peper en zout.
8) Zet de groentenschaal in de oven ongeveer 40 à 50 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
9) Ondertussen de rol kippenfilet uit de frigo nemen, de plastiekfolie voorzichtig verwijderen en opbinden. Laten aankleuren in olijfolie. Als de groenten beetgaar zijn de kippenfilet er op leggen. 20 minuten bakken.
10) De kippenfilet in mooie plakken snijden en opdienen met de ratatouille.

Kippenpillons gemarineerd met witloof.

Ingrediënten voor 2 pers. : 1,2 kg kippenpillons, 4 à 6 stronken witloof, 10 à 12 tal krieltjes, 1 slp olijfolie, enkele basilicum blaadjes voor de garnering.
Voor de marinade: 1 slp ciderazijn of witte wijnazijn, zeste van ½ citroen, ½ slp worcestersaus, 2 kleine teentjes look geplet, 1 slp bruine suiker, 1 slp ketchup, 2 slp ketjap manis, 2 slp honing, 1 slp gedroogde oregano,

1) De marinade bereiden : al de ingrediënten mooi mengen tot een smeuïge glanzende massa.
2) De pillons inwrijven met deze marinade en 2 à 3 uur in de frigo laten rusten in een met olie ingewreven schotel.
3) De oven voorverwarmen op 190°.
4) Het witloof wassen, in de lengte in 2 snijden, harde gedeelte uithalen. Aanbakken in de pan.
5) De pillons in de oven bakken gedurende 30 à 35 minuten. Na 10 minuten het witloof er tussen leggen en verder bakken.
6) De krieltjes wassen en 5 minuten voorkoken. In 2 snijden, in een ovenvaste schotel leggen, besprenkelen met olijfolie en verder bakken in de oven.
7) De pillons, witloof en krieltjes mooi schikken op het bord. Garneren met basilicumblaadjes.

Kippenpillons met rookworst en rijst.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 kippenpillons, 200 gr rookworst, 175 gr rijst, ½ broccoli, 1 bosje lente-ui, 1 ajuin, 1 teentje look, 1 slp grof gehakte bladpeterselie, 1 blik kerstomaten, 5 dl kippenbouillon, olijfolie, peper en zout.

1) De broccoli wassen en in kleine roosjes verdelen.
2) De ajuin en het teentje look pellen en fijn snipperen.
3) Het donkerste groen van de lente-ui verwijderen, de rest in fijne ringen snijden en het wit en het groen apart houden.
4) De rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm snijden.
5) De pillons in olijfolie rondom mooi bruin bakken. Kruiden met peper en zout.
6) In een sauteuse wat olijfolie warmen en de ui, het wit van de lente-ui en de look fruiten. De rijst en de rookworst bijvoegen. Het blik kerstomaten en de bouillon bijgieten en tot aan het kookpunt laten komen. De kippenpillons boven op de rijst leggen, het vuur verminderen en op zacht vuur met deksel laten sudderen. Na 5 minuten de broccoli bijvoegen. Nu nog 15 à 25 minuten zacht laten garen. Nu en dan nazien of er nog genoeg vocht is. Toch proeven dat de kip en de rijst gaar is.
7) Afwerken met de peterselie en het groen van de lente-ui.

Kippenpillons met tomaten en chorizo.

Ingrediënten voor 2 pers. : 7 à 8 kippenpillons, 5 tomaten, 2 teentjes look, 1 rode ui, chilipoeder, enkele basilicumblaadjes, 100 gr milde chorizo, 1 klp gerookte paprikapoeder, 1 slp frambozen of rode wijn azijn, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, peper, gerookt zout of zout, olijfolie.

1. De tomaten pellen en in 4 snijden.
2. De teentjes look en de rode ui pellen en fijn snipperen.
3. De chorizo in schijfjes van 3 à 4 mm snijden.
4. Oven voorverwarmen, op 170°.
5. Olijfolie verwarmen en de pillons bruin kleuren. Kruiden met chili, paprikapoeder, zout, peper. De ui en de look bijvoegen en eventjes laten fruiten. Tijm en rozemarijn in de pan doen en deze gedurende 20 minuten in de oven plaatsen.
6. De pan uit de oven nemen en de tomaten en de chorizo bijvoegen. Alles even goed omroeren. Terug 20 à 25 minuten in de oven plaatsen. Indien de pillons te bruin worden, een alu folie op leggen.
7. De pan uit de oven nemen en deglaceren met de azijn.
8. Garneren met de basilicumblaadjes.

Konijn met salie en tomaten.

Ingrediënten voor 4personen : 1 konijn van 1,5 kg, 1 blik tomaten van 400 gr, 3 takjes salie, 100 gr gerookt spek, 5 dl witte wijn, 2 dl water, 1 rode paprika, 2 wortels, 3 sjalotten, 2 sneden peperkoek, mosterd, boter, peper en zout.

1) Het konijn pareren, dit wil zeggen, opkuisen, alle vette deeltjes wegsnijden
2) De paprika en de wortel schillen en in blokjes snijden.
3) De sjalot pellen en fijn snipperen.
4) Oven voorverwarmen op 180°.
5) Boter smelten in een pan en het konijn laten kleuren. Kruiden met peper en zout. De stukken konijn uit de pan nemen en in een ovenvaste pot doen. De pan deglaceren met het water. Dit bij het konijn doen.
6) Terug een klontje boter in de pan doen en de sjalot fruiten samen met het spek, de paprika en de wortels. 5 minuten laten sudderen en dan bij het konijn doen, samen met het blik tomaten en de takjes salie.
7) De witte wijn bij gieten. De peperkoek inwrijven met mosterd en boven op het konijn doen.
8) De pot in de oven plaatsen gedurende 50 à 60 minuten.
9) Heel lekker met gekookte aardappelen.

Konijn met wortelen en rapen.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 groot konijn, 50 gr boter, 2 grote sjalotten, 6 wortelen, 1 bussel rapen, 5 dl kippenbouillon, 1 dl Noilly Prat, 3 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, 1 lepel mosterd, 70 gr tomatenpuree, 1 snede brood, peper en zout.

1) De sjalotten pellen. In niet te kleine stukken snijden.
2) De rapen schillen en in stukken van ongeveer 1 cm snijden.
3) De wortelen schillen en in stukken snijden dezelfde grootte als de rapen.
4) De boter in een pan laten kleuren en alle stukken van het konijn aankorsten. Kruiden met peper en zout. Het konijn in een grote pot doen.
5) De groenten in dezelfde pan aankleuren. Indien nodig nog een beetje boter bijdoen. De groenten 3 à 4 minuten laten fruiten. Bij het konijn doen alsook de tijm en laurier.
6) De pan deglaceren met de kippenbouillon en de Noilly Prat. De tomatenpuree bijvoegen en goed roeren. Bij het konijn voegen.
7) Een snede brood van de korst ontdoen en inwrijven met de mosterd en boven op het konijn doen.
8) Het konijn op een zacht vuur met deksel 1 uur laten sudderen. Nu en dan controleren of het niet aanbakt. Nu zonder deksel nog 10 à 15 minuten laten sudderen.
9) Lekker met gekookte aardappelen.