Overzicht van de bouillon en de soepen

Aspergeroomsoep met plattekaas mousse en kervel.

Bloemkoolsoep met crumble van gehakt.

Courgette roomsoep met kruidenboter.

Gazpacho met brochette van chorizo, Manchego en kerstomaat.

Geroosterde pompoensoep met gehaktballetjes.

Groene koolsoep met curry en witte bonen.

Kerrie-kokossoep met bloemkool.

Komkommersoep met spinazie en kruidenkaas.

Koude komkommersoep.

Koude komkommersoep met zalm en feta.

Linzensoep met rookworst.

Pompoensoep met appel.

Posteleinsoep met lavas.

Prei-aardappelsoep met waterkers en filet de saxe.

Prei-linzen soep met venkelworst.

Spinaziesoep met mascarpone.

Tomaat en pompoensoep met kruiden zure room.

Tomatensoep met witte bonen en mascarpone.

Visfumet

Wildbouillon.

Wildroomsoep.

 

 

Aspergeroomsoep met plattekaas mousse en kervel.

Ingrediënten : 1,5 lt gevogeltebouillon, 1,5 kg soepasperges of 2de keus, ½ preiwit of 1 kleine, 1 stengel witte selder, 100 gr platte kaas, 1dl + 1 dl room, handvol kervel, peper en zout.

Recept gevogeltebouillon : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017 soepen gevogeltebouillon

1. Voor deze bereiding zou ik opteren voor zelfgemaakte gevogeltebouillon, maar natuurlijk mag men ook met een bouillonblokje werken.
2. De asperges wassen, schillen en in schijfjes van 0,5 cm snijden. De topjes op ongeveer 3 cm apart houden. De topjes in heel fijne sneetjes snijden en 3 à 4 minuten in een beetje bouillon koken.
3. Het preiwit en de selder wassen. De dikke draden uit de selder verwijderen en deze in kleine boogjes snijden. Het preiwit in de lengte in 2 snijden en kleine boogjes snijden.
4. Een klein klontje boter smelten, de asperges, preiwit en selder fruiten en de bouillon bijgieten. Op zacht vuur 30 minuten laten koken. 1 dl room bijvoegen, kruiden met peper en zout, heel fijn mixen. De topjes bij de soep voegen.
5. De kervel fijn snijden en enige takjes apart houden voor de garnering.
6. 1 dl room opkloppen, de kaas erbij spatelen en mengen met de fijngesneden kervel. Kruiden met peper en zout.
7. In een diep bord de soep uitscheppen, in het midden een quenelle plattekaas mousse. Garneren met takjes kervel.

Bloemkoolsoep met crumble van gehakt.

Ingrediënten : 1 grote bloemkool, 1 preiwit, 2 takken witte selder, 1 ajuin, 1,5 lt groentenbouillon, 75 gr gehakt, enkele spinazieblaadjes of platte peterselie, klontje boter, ½ koffielepel komijn, ½ klp kurkuma, peper en zout.

1. De bloemkool wassen en in roosjes verdelen.
2. Met behulp van een rasp 4 à 5 slp bloemkool crumble maken en apart houden.
3. Het buitenste blad van de prei verwijderen.
4. De dikke draden uit de selder verwijderen.
5. De ajuin pellen.
6. De prei, selder en ajuin wassen en grof versnijden.
7. Klontje boter smelten, ajuin, prei en selder fruiten. De bloemkool bijvoegen en de bouillon erbij gieten. Kruide met komijn, kurkuma, peper en zout. Dit alles gedurende 30 à 35 minuten zacht koken.
8. Het gehakt goed bruin bakken terwijl men het met een vork los roert. Het mag goed krokant zijn. Nu de geraspte bloemkool bijvoegen en laten opwarmen.
9. De soep fijn mixen. Indien de soep te dik is wat water bijvoegen.
10. In een diep bord of een kom wat soep gieten. Garneren met de crumble van gehakt en wat fijngesneden spinazie.

Courgette roomsoep met kruidenboter.

Ingrediënten : 1 grote courgette, 1 ui, 1 teentje look, 1,250 lt kippenbouillon, 1 aardappel, 50 gr diepvries erwtjes, 90 gr kruidenkaas, curry, klontje boter.

1. De bouillon aan de kook brengen.
2. De ui en de look pellen. De courgette wassen. De aardappel schillen. Al de groenten in blokjes snijden.
3. De groenten in een klontje boter fruiten. De bouillon er bij gieten en 30 minuten laten koken. Kruiden met curry.
4. De erwtjes er bij doen en nogmaals 5 minuten laten koken. De soep fijn mixen.
5. De kruidenkaas bij de soep doen en nogmaals mixen. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.

Gazpacho met brochette van chorizo, Manchego en kerstomaat.

Ingrediënten : Voor de gazpacho : ½ komkommer, 2 tomaten, ½ ui, ½ rode peper, 1 teentjes look, 2 sneetjes brood, ½ lt water, 1 slp rode wijnazijn, 2 slp olijfolie, 1 slp tomatenpuree, snuifje suiker, zout, peper.

Per brochette : 3 sneetjes chorizo, 3 ½ kerstomaten (liefst meerkleurig), 2 blokjes Manchego kaas.

1. Komkommer schillen.
2. Ui en look pellen.
3. Tomaten emonderen, pellen en zaadjes verwijderen.
4. Rode peper schillen, zaadjes verwijderen.
5. Korsten van het brood afsnijden.
6. Alles grof versnijden en in de blender mixen. In 3 keer het water bijvoegen. Nu de azijn, de tomatenpuree, suiker, zout en peper bijdoen. Nogmaals kort blenderen. Nu de olijfolie er door kloppen.
7. De gazpacho minimum gedurende 2 uur in de frigo plaatsen. De soep moet ijskoud opgediend worden.
8. De brochettes samenstellen met de ingrediënten.

Heel lekker als aperitiefhapje.
Men kan dit ook als voorgerecht serveren maar dan de hoeveelheid aanpassen.

Geroosterde pompoensoep met gehaktballetjes.

Ingrediënten : 1,250 lt groentenbouillon, 600 gr pompoenblokjes, 3 wortels, 1 ui, 40 gr boter, 1 slp salieblaadjes en enkele voor de garnering, 150 gr gehakt (liefst kippengehakt), 2 slp geroosterde pompoenpitten, peper en zout.

1. Oven voorverwarmen op 170°.
2. Doe de pompoenblokjes met de salieblaadjes en wat olijfolie in een ovenvaste schotel, kruid met peper en zout, en rooster de pompoenblokjes gedurende 25 minuten.
3. Schil de wortels en snij die in blokjes.
4. Pel de ajuin en snij die grof.
5. Vorm van het gehakt kleine balletjes.
6. Smelt de boter in een grote kookpan en fruit de ui glazig. Voeg de wortelen, de geroosterde pompoen met de salie toe. Laat dit 5 minuten stoven. Giet de bouillon er bij maar hou een beetje apart om de balletjes in te garen, en laat gedurende 25 minuten zachtjes koken zonder deksel. De balletjes gedurende 4 minuten koken in de apart gehouden bouillon.
7. De soep heel fijn mixen en de balletjes er bij voegen.
8. Schep de soep in diepe borden en garneer met de balletjes, enkele salieblaadjes en de geroosterde pompoenpitten.

Groene koolsoep met curry en witte bonen.

Ingrediënten : ½ groene kool, 1 grote ui, ½ broccoli, 1 prei, 2 stengels groene selder, 1 blik van 800 gr witte bonen, 200 gr gerookt spek, ½ klp curry, 1 klp kurkuma, kokosolie, laurier, tijm, 4 lt groentenbouillon.

1. De ui pellen en grof snipperen.
2. De groene kool wassen. Het harde middengedeelte verwijderen.
3. De broccoli wassen.
4. De prei in de lengte in 2 snijden. De buitenste bladeren verwijderen en ook het groenste gedeelte. De prei wassen.
5. De groene selder wassen.
6. Al deze groenten in grove stukken snijden.
7. Kokosolie verwarmen en al de groenten fruiten. Kruiden met curry, kurkuma, peper en zout. De bouillon bijgieten en de soep 40 à 45 minuten zachtjes laten koken zonder deksel.
8. De witte bonen spoelen met koud water.
9. Het spek in reepjes snijden.
10. In een kom een klein beetje kokosolie warmen en het spek aanbakken met tijm en laurier. De witte bonen bijvoegen en opwarmen.
11. De soep in een diep bord gieten en garneren met de bonen en het spek

 

Kerrie-kokossoep met bloemkool.

Ingrediënten : ½ bloemkool, 1 ui, 1 preiwit, ¼ knolselder, 1 teentje look, 2 stronken witloof, 1,5 à 1,6 lt kippenbouillon, 1 slp kokosolie, 1 klp kerriepoeder, 4 dl kokosroom, zout, peper.

1. De bloemkool wassen en in roosjes verdelen.
2. Het buitenste blad van de prei verwijderen en wassen.
3. De knolselder schillen en wassen.
4. De ui en de look pellen.
5. Het witloof wassen en het onderste gedeelte verwijderen.
6. Al de groenten grof versnijden.
7. De kokosolie verwarmen en de groenten fruiten zonder kleuren. Kruiden met zout, peper en kerriepoeder. De kippenbouillon bijgieten en 30 minuten zachtjes laten koken zonder deksel. De soep heel fijn mixen en de kokosroom bijvoegen. Terug opwarmen tot aan het kookpunt en opdienen.
8. Volgens smaak kan men de soeppikanter maken door meer kerriepoeder bij te voegen.

Komkommersoep met spinazie en kruidenkaas.

Ingrediënten : 750 ml groentenbouillon, 1 middelgrote bloemige aardappel, 1 ui, 150 gr spinazie, 1 komkommer, 1 slp kruidenkaas, zout, peper, facultatief dille, klontje boter.

1. De aardappel en de komkommer schillen. Dit in niet te kleine blokjes snijden.
2. De ui pellen en grof versnijden.
3. Klontje boter smelten, de ui en de aardappel bijvoegen en stoven. De bouillon bijgieten en gedurende 15 minuten zacht laten koken zonder deksel. Nu de spinazie bijvoegen nog eens 5 minuten zacht laten koken. Nu de komkommer bij de soep doen en deze terug aan de kook brengen en van zodra die kookt van het vuur nemen. De kruidenkaas bijvoegen en de soep heel fijn mixen. Indien nodig bijkruiden.
4. De soep opdienen in een potje en garneren met dille.

Men kan de soep ook opdienen met een toef zure room.

Koude komkommersoep.

Ingrediënten voor 8 kleine tasjes (aperitief) : ½ komkommer, 6 bieslook sprietjes, 5 blaadjes munt, ½ teentje look, ¼ citroen, 1 slp room, ½ slp verse kaas, zout, piment d’Espelette.

1. De komkommer schillen en in grove stukken snijden.
2. De bieslook en de munt grof versnijden;
3. De komkommer samen met de bieslook, de munt, de look, citroensap, zout en piment d’Espelette mixen of blenderen.
4. De room en de kaas bijvoegen en nogmaals heel kort blenderen of mixen.
5. De komkommersoep door een zeef duwen.
6. Heel koel opdienen en garneren met munt en bieslook.

Koude komkommersoep met zalm en feta.

Ingrediënten voor 4 à 5 hapjes : 1 komkommer, 1 slp Griekse yoghurt, 10 tal blaadjes munt, ½ dl kippenbouillon, cayenne peper, zout, feta, gerookte zalm.

1. De komkommer schillen, in stukken snijden en in de blender samen met de munt, de kippenbouillon, cayennepeper en zout heel fijn mixen. De yoghurt mengen onder de soep en door de zeef halen.
2. De soep in kommetjes doen en garneren met reepjes gerookte zalm en fijngesneden feta.

Linzensoep met rookworst.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 rookworst van 225 gr, 150 gr gerookte spekblokjes, 4 stengels witte selder, 1 prei, 1 grote wortel, 1 pastinaak, 300 gr gedroogde groene linzen, 2 lt groentenbouillon, 2 blaadjes laurier, 3 takjes tijm, peper, zout, klontje boter, graanmosterd, 3 sneden kaas met kummel, 6 dikke sneden stokbrood.

1. De prei wassen en de groene bladeren verwijderen.
2. De selderstengels wassen en de dikke draden verwijderen.
3. De pastinaak en de wortel schillen.
4. Al de groenten in blokjes snijden. De tijm en laurier samenbinden tot een tuiltje.
5. Klontje boter smelten en de spekblokjes fruiten samen met de linzen en het kruidentuiltje. De bouillon bijgieten en dit 15 minuten zacht laten koken. Het kruidentuiltje verwijderen en grof mixen. Alle groenten bijvoegen en nogmaals 15 minuten zacht laten koken.
6. De worst in stukken snijden en nu bij de soep doen en nog 5 minuten laten koken.
7. Oven verwarmen op180°.
8. Intussen de sneden stokbrood inwrijven met graanmosterd. De kaas in fijne reepjes snijden en verdelen over de sneden brood. In de oven plaatsen en nu de grill aanzetten tot de kaas licht begint te kleuren.

Pompoensoep met appel.

Ingrediënten : 500 gr pompoen, 1 kleine ui, 1 appel, 1 grote wortel, 1 tomaat, 1 teentje look, 1,5 lt groentebouillon, oliijfolie, peper, zout, currypoeder en gedroogde pili-pili naar smaak, 60 gr kastanjechampignons, 50 gr pancetta.

1. De pompoen schillen, zaadjes verwijderen en in niet te kleine blokjes snijden.
2. De ui en de look pellen en grof snipperen.
3. De wortel en de appel schillen en grof versnijden.
4. De tomaat schillen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees grof versnijden.
5. De champignons in dunne schijfjes snijden.
6. De pancetta in fijne reepjes snijden.
7. Olijfolie verwarmen en de ui en look fruiten, alsook de pompoen, de wortel, de appel en de tomaat. Bouillon bijgieten en kruiden met peper, zout, curry en pili-pili. Dit zonder deksel 25 à 30 minuten laten zacht koken.
8. De pancetta met de champignons in een beetje olijfolie bakken.
9. De soep fijn mixen. Indien de soep te dik is, wat water bijvoegen.
10. In een diep bord of een kom wat soep scheppen. Garneren met de pancetta en de champignons.

Posteleinsoep met lavas.

Ingrediënten : 1,250 lt groenten- of kippenbouillon, 1 grote bussel postelein, 1 grote aardappel, 2 ajuinen, 3 grote takken lavas, 1 prei, klontje boter, peper en zout.

1. Het buitenste blad van de prei verwijderen. De prei wassen en in stukken snijden.
2. Het harde gedeelte van de lavas steel verwijderen en de lavas grof versnijden.
3. De aardappel schillen, wassen en in stukken snijden.
4. De ajuinen pellen, grof versnijden.
5. Het klontje boter smelten en de prei, ui en lavas fruiten, niet kleuren. De bouillon bijvoegen en 25 minuten laten koken. De soep fijn mixen.
6. De postelein wassen en met steel en bloemen heel fijn blenderen.
7. De gemixte postelein bij de kokende soep doen en de soep van het vuur nemen.

Lekker met broodkorstjes of een toefje opgeklopte room met kruiden.

 

Prei-aardappelsoep met waterkers en filet de saxe.

Ingrediënten : 1,5 lt groentenbouillon, 500 gr prei, 300 gr aardappelen, 3 lente-ui, 1 zakje waterkers, kruidentuiltje van 1 laurierblad en 3 takjes tijm, klontje boter, 15 cl room, 1 sneetje filet de saxe per pers., peper, zout.

1. Ontdoe de prei en de lente-ui van de slechte buitenste bladeren. Wassen en in ringen snijden.
2. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes.
3. Smelt de boter en fruit de groenten. Giet er de bouillon bij en doe er het kruidentuiltje in. Kruid met peper en zout. Laat de soep op zacht vuur 30 minuten koken.
4. Hak de waterkers grof.
5. Snij de filet de saxe in reepjes.
6. Mix de soep en doe er de room bij en de waterkers. Hou wat waterkers apart voor garnering.
7. Schep de soep in diepe borden en garneer met reepjes filet de saxe en wat gehakte waterkers.

Prei-linzen soep met venkelworst.

Ingrediënten : 500 gr bloemige aardappelen, 500 gr prei, 100 gr groene linzen, 1 ajuin, 1 tak groene selder, 1,250 à 1,5 lt groentenbouillon, peper, zout, ½ klp komijnpoeder, olijfolie, 1 klp venkelzaadjes, 3 venkelworstjes.

1. De aardappelen wassen, schillen en in blokjes snijden.
2. De buitenste bladeren van de prei verwijderen alsook het donkerste groene gedeelte. De prei in de lengte in 2 snijden en wassen. In halve ringen snijden.
3. De ajuin pellen en grof versnijden.
4. De selder wassen en grof versnijden.
5. De groene linzen spoelen.
6. Olijfolie verwarmen en al de groenten fruiten. De bouillon op de groenten gieten en 40 minuten zachtjes laten koken zonder deksel.
7. De soep mixen 
8. De venkelzaadjes roosteren.
9. De venkelworstjes aan alle kanten bruin bakken en op zacht vuur verder garen. De worstjes in plakken snijden.
10. In een diep bord de soep scheppen met midden in wat plakjes worst en bestrooien met de venkelzaadjes

Lekker met een snede in olijfolie gebakken stokbrood belegd met fava.
Recept fava : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be 
rubriek wereldkeuken

Spinaziesoep met mascarpone.

Ingrediënten : 1,5 lt groentenbouillon, 1 ui, 1 teentje look, 2 stengels bleekselder, 250 gr bloemige aardappelen, klontje boter, 300 gr spinazie, snede brood, 1 slp + 1 klp mascarpone, 1 tak dille.

1. De ui en de look pellen. Fijn snipperen.
2. De selderstengels wassen en de dikke draden verwijderen. De selder in stukjes snijden.
3. De aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden.
4. Spinazie wassen.
5. De ui en de look fruiten in de boter. De selder en de aardappelen bijvoegen. Bevochtigen met de bouillon en 20 minuten laten koken.
6. De spinazie bij de soep doen en nog 5 minuten laten koken. De soep heel fijn mixen met 1 slp mascapone.
7. De klp mascarpone mengen met de gehakte dille.
8. De snede brood versnijden in stukjes van 1 cm en bakken in klontje boter tot croutons.
9. De soep opdienen in een mooie tas en garneren met de dille-mascarpone en de croutons.

Tomaat en pompoensoep met kruiden zure room.

Ingrediënten : 2 lt groentenbouillon, 1 butternut, 1 blik 400 gr tomatenstukjes, 70 gr tomatenpuree, 1 rode paprika, 2 takjes witte selder, 2 wortels, 1 preiwit, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 slp olijfolie, 1 mespunt cayennepeper, tijm en laurier, 1 klp oregano, 1klp paprika, 1 klp curry,

Voor de kruidenroom : 175 gr zure room, basilicum, peper en zout
Voor de broodjes : 1 stokbrood, 2 tomaten, olijfolie, 1 teentje look, 2 slp panko, 2 slp gemalen gruyère.

1. De butternut in ringen snijden van 2 cm en schillen. Pitjes uithalen en in blokjes snijden.
2. De ui en de look pellen.
3. De prei en de selder wassen. De prei van de buitenste bladeren ontdoen. De dikke draden uit de selder halen.
4. De rode paprika en de wortels schillen. Al deze groenten grof versnijden.
5. De olijfolie verwarmen en al de groenten fruiten. Maak van tijm en laurier een tuiltje. Kruiden met het kruidentuiltje, oregano, paprika, curry, cayenne. Giet de bouillon er bij. De groenten moeten mooi onderstaan. Laat dit 25 à 30 minuten zachtjes koken zonder deksel.
6. Kruidentuiltje uithalen en zeer fijn mixen.
7. De kruidenroom : Neem de gewenste basilicum blaadjes en snij die fijn. Mengen met de zure room, kruiden met peper en zout.
8. Voor de broodjes : De oven verwarmen op grill stand. De tomaten pellen en in dunne plakjes snijden. De panko mengen met de gruyère. Het stokbrood in sneden van 2 cm snijden. Lichtjes roosteren. Inwrijven met look, besprenkelen met olijfolie, 1 à 2 schijfjes tomaat opleggen, bestrooien met het panko/gruyère mengsel, een beetje olijfolie op sprenkelen en onder de grill schuiven tot ze goudbruin zijn.
9. De soep opdienen met kruidenroom en garneren met een blaadje basilicum. De broodjes bij serveren.

Tomatensoep met witte bonen en mascarpone.

Ingrediënten : 1,5 lt groentenbouillon, ½ rode paprika, 1wortel, 1 ui, 1 teentje look, 1 blik witte bonen van 400 gr, 1 klp tomatenpuree, 250 gr verse tomaten, 250 ml passata, ½ klp paprikapoeder, ½ klp komijnpoeder, basilicum, 1 slp mascarpone, olijfolie.

1. De rode paprika schillen.
2. De ui en de look pellen.
3. De tomaten wassen.
4. De wortel schillen. Al deze groenten in stukken snijden.
5. 1 slp olijfolie verwarmen. Al de versneden groenten fruiten. De tomatenpuree, paprikapoeder en komijnpoeder bijvoegen en eventjes laten meebakken. Overgieten met de bouillon en ½ uur laten zachtjes koken zonder deksel. De soep mixen en zeven.
6. De basilicumblaadjes fijn snijden en enkele houden voor de garnering.
7. De mascarpone bij de soep voegen en nogmaals mixen. Indien nodig bijkruiden met peper en zout. De gespoelde witte bonen bij de soep doen en de soep terug goed opwarmen.
8. De soep opdienen in diepe borden of een mooie soepkom. Garneren met de basilicum.

 

Visfumet.

Ingrediënten : Koppen en graten van vis (geen vette vis), ajuin, selder, laurier, tijm, peterseliestengels, enkele peperbollen, een paar schijfjes citroen, water, witte wijn.

1. De ajuin pellen en snipperen.
2. De selder wassen en in grote stuken snijden.
3. De peterseliestengels met de laurier en de tijm samen binden.
4. De visgraten en koppen samen met de groenten en de bouquet garni in een grote kom doen. Bedekken met water en aan de kook brengen. Goed afschuimen. Wijn, peperbollen en citroen toevoegen.
5. Zachtjes ongeveer 20 minuten laten koken en regelmatig afschuimen indien nodig.
6. Deze bouillon door een zeef gieten en in de frigo laten afkoelen. De onzuiverheden zullen in de grond zakken. Nu kan men de visfumet in kleine doosjes doen en invriezen. Voorzichtig dat men de onzuiverheden niet mee opschept.
7. De visfumet zal gelatineus zijn. Hoe meer hij gelatineus is hoe sterker hij smaakt.
8. Lekkere sauzen en vissoepen begint met een goede fumet.

Wildbouillon.

Ingrediënten : 1 kg soepvlees van wild (ik heb hier gekozen voor schenkel van hert), 1 slp bloem, 2 ajuinen, 2 lt water, ¼ knolselder, 1 grote wortel, 1 teentje look, 4 jeneverbessen, 2 kruidnagels, tijm, laurier, rozemarijn, peper, zout, klontje boter.

1. Het vlees bebloemen.
2. Boter bruinen en het vlees mooi bruin aanbakken. Het vlees in een grote pot doen en het water er bij gieten. Aan de kook brengen en afschuimen.
3. De knolselder en de wortel schillen en in stukken snijden.
4. De ajuin en de look pellen en in stukken snijden.
5. De groenten en de kruiden bij het vlees voegen en zachtjes laten verder koken gedurende 2 uur zonder deksel. Indien nodig wat water bijgieten.
6. Het vlees uit de bouillon halen en apart houden.
7. De bouillon zeven.

Wildroomsoep.

Ingrediënten : 1,5 lt wildbouillon, 180 gr soepvlees van wild in stukjes, 170 gr knolselder, 1 grote aardappel, 40 gr wildchampignons, 0,5 dl sherry, 2 dl room, nootmuskaat, zout, cayennepeper, 1 klp bloem, klontje boter.

Recept wildbouillon : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2018 soep/bouillon.

1. De knolselder en de aardappel schillen. In stukken snijden.
2. De champignons borstelen en aanbakken in een beetje boter.
3. Beetje boter smelten en de knolselder en aardappel er in fruiten. Bloem er over strooien, eventjes meebakken en dan de wildfond er bij gieten, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en aan de kook brengen. Indien nodig afschuimen. 30 minuten laten koken en room en sherry bijgieten. De soep mixen.
4. In een diep bord soep scheppen en garneren met het soepvlees van wild en de champignons.