Overzicht van de kip en konijngerechten

Kipgerechten

Curry van kippenfilet, linzen, bloemkool en spinazie.

Gelakte kippenpillons met wortelstoemp.

Gevulde kippenfilet met pancetta en gerookte mozzarella.

Gevulde kippenfilet met Serrano ham en Damme kaas, salie boter saus.

Gevulde kippenfilet met zongedroogde tomaten en ricotta.

Kipfilet met chinese kool, curry, kokosmelk in de wok.

Kippenburger met pancetta, appel en rode pesto.

Kippendijen op z’n Indonesisch.

Kippenfilet gegratineerd met mozzarella, asperges met kervelsaus.

Kippenfilet met ananas en chorizo.

Kippenfilet met kokosmelk en asperges.

Kippenfilet met rauwe ham en mozzarella.

Kippenpillons met bloemkoolcurry en aardappelen.

Parmentier schotel met kip, ham, witloof en kaas.

Penne met kippenchipolata en broccoli.

Waterzooi van kip.

Waterzooi van kip met broccoli

Konijngerechten

Konijn met bruin bier en abrikozen.

Curry van kippenfilet, linzen, bloemkool en spinazie.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kippenfilet in stukjes gesneden, ½ bloemkool,

100 gr spinazie, 1 ui, 100 gr groene linzen, 1 à 2 klp currypasta (volgens smaak), 250 ml kokosmelk, 1 klp kokosolie, zout, 125 gr rijst.

1. De ajuin pellen en fijn snipperen.
2. De bloemkool in roosjes verdelen en wassen. Water aan de kook brengen en de bloemkool 5 minuten laten blancheren.
3. De spinazie wassen en laten uitlekken.
4. De rijst koken zoals op de verpakking vermeld.
5. De groene linzen goed spoelen. Breng ze met 3 dl water aan de kook en laat 10 à 15 minuten koken. Afgieten en goed spoelen.
6. Verhit de kokosolie in een wok en roerbak de stukjes kippenfilet met de ajuin. Na 3 minuten de currypasta bijvoegen en goed omroeren. De bloemkool en de linzen bijvoegen en nog 3 minuten laten pruttelen.
7. Nu de kokosmelk bijgieten en goed omroeren. Spinazie onder roeren en laten sudderen tot die geslonken is.
8. Op smaak brengen met zout.
9. Lekker met rijst of brood.

Gelakte kippenpillons met wortelstoemp.

Ingrediënten voor 2 personen : 6 kippenpillons, 5 bloemige aardappelen, 5 grote wortels, tijm, laurier, melk, boter, olijfolie, peper en zout.

Voor de marinade : 40 ml acaciahoning, ½ kaneelstok, ½ klp korianderzaadjes, ½ klp geraspte nootmuskaat, ½ klp zwarte peper, 4 jeneverbessen, 25 ml olijfolie,

1. De oven verwarmen op 170°.
2. Al de ingrediënten voor de marinade in een pan doen en verwarmen.
3. Olijfolie verwarmen. De pillons kruiden met peper en zout en aan alle zijden aankleuren in de olijfolie.
4. De pillons in een ovenvaste schotel schikken en de marinade er over gieten. Dit 30 à 40 minuten in de oven plaatsen. Om de 10 minuten de pillons omkeren.
5. De aardappelen schillen in stukken snijden en in zoutwater gaar koken. Afgieten.
6. De wortelen schillen in stukken snijden en in zoutwater met tijm en laurier gaar koken. Afgieten.
7. De aardappelen en de wortelen samen stampen. Niet te fijn. Er mogen nog stukjes in zitten. Een beetje melk en een klontje boter onder de puree mengen. Kruiden met peper en zout.
8. De pillons uit de oven nemen. De marinade zeven en terug over de kip gieten.
9. De wortelpuree en de pillons mooi op een bord schikken. Garneren met een beetje marinadesaus.

Gevulde kippenfilet met pancetta en gerookte mozzarella.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 kippenfilets, 8 dunne sneden pancetta, 1 gerookte mozzarella, 12 blaadjes salie, 1 slp mosterd, parmezaan,1 slp room, klontje boter.

1. De mosterd en de room mengen.
2. De kippenfilets overlangs in 2 snijden (en porte-feuille). Tussen 2 vellen vershoudfolie plat kloppen. De filets eerst bestrijken met mosterd dan de salieblaadjes, dan de pancetta, dan dunne sneetjes mozzarella en terug pancetta. De filets dichtvouwen, goed aandrukken.
3. De oven voorverwarmen op 180°.
4. Een ovenschaal inwrijven met boter en de kippenfilets in de schaal leggen. Bovenop de kippenfilets nog enkele dunne sneetjes mozzarella leggen. Bestrooien met parmezaan. Enkele klontjes boter op de filets leggen.
5. De ovenschaal gedurende 18 à 22 minuten in de oven plaatsen.

Lekker met pastinaakpuree of aardappelpuree.
Recept pastinaakpuree : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2018 groenten

Tip : men kan de gerookte mozzarella vervangen door halfharde kaas.

Kipfilet met chinese kool, curry, kokosmelk in de wok.

Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr kipfilet, ½ chinese kool, 1 kleine ui, 1 teentje look, ½ à 1 klp currypasta, 400 ml kokosmelk, 200 gr Thaise rijst of basmati, 1 slp sojasaus, 2 slp wokolie, 1 stengel citroengras, 1 klp gehakte gember, chilipeper naar smaak, sap van 1/4citroen, 2 slp gehakte bladpeterselie.

1. De kipfilet in blokjes versnijden.
2. De rijst koken zoals vermeld op de verpakking. De rijst afgieten en opvangen in een zeef.
3. De chinese kool versnijden in reepje. Wassen en uitlekken.
4. De ui en de look pellen en fijnsnipperen.
5. De stengel citroengras platkloppen.
6. De wokolie goed warm maken en de kipppenblokjes bakken. Eenmaal de kip begint te kleuren, de ui, citroengras, de look en de kool bijvoegen. Al roerbakkend 5 minuten garen, nu de gember, currypasta, en de kokosmelk bijgieten. Goed blijven roeren. Kruiden met chilipeper en sojasaus. Na 5 minuten de rijst bijvoegen en goed mengen. Wanneer alles goed warm is het citroensap en de bladpeterselie over strooien.
7. Mooi schikken op een bord.

Gevulde kippenfilet met Serrano ham en Damme kaas, salie boter saus.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kippenfilet, 2 sneden Serrano ham, 125 gr Damme kaas, 150 gr champignons, 1 kleine sjalot, 2 dl witte wijn, 75 gr koude boter, 10 blaadjes salie, peper, zout, boter.

1. Snijd de filets open zonder volledig door te snijden. Klop ze een beetje plat.
2. De filet bedekken met de ham en de kaas en een 3 tal blaadjes salie. Mooi dichtvouwen en met keukentouw samen binden.
3. Oven voorverwarmen op 160°.
4. De champignons borstelen, in schijfjes snijden en bakken.
5. Boter smelten en de kippenfilets mooi bruin kleuren. Verder garen in de oven gedurende 15 à 20 miuten.
6. De sjalot fijn snipperen en koken met de witte wijn. Voor de helft laten inkoken.
7. De overige salie blaadje fijn snijden.
8. De koude boter in blokjes bij de ingekookte wijn kloppen en zo de saus binden. Kruiden met zout en peter. De champignons en de fijn gesneden salie toevoegen.
9. De kippenfilet in dikke plakken snijden en opdienen met de saus.

Lekker met gebakken witloof.

Gevulde kippenfilet met zongedroogde tomaten en ricotta.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kippenfilets, 75 gr kippengehakt, 1 slp zongedroogde tomaten, 12 blaadjes basilicum, 4 takjes oregano, 1 slp ricotta, 1 teentje look, 1 courgette, olijfolie, 25 cl room, 225 gr spaghetti.

1. De tomaten, look, basilicum, oregano met 1 slp olijfolie in de blender fijn mixen. Dit mengen met de ricotta en het kippengehakt.
2. Doe het vel van de kippenfilet en snij de filet in de lengte open tot op 1 cm. Leg die tussen 2 vellen huishoudfolie en klop ze plat.
3. Leg de 2 kippenfilet mooi dakpansgewijs naast elkaar op een vel huishoudfolie en leg de kippengehaktvulling er op. Met behulp van de folie mooi strak oprollen. Aan de uiteinden goed opspannen. Dit nog eens in een 2de huishoudfolie rollen. De kippenrol in kokend water gedurende 12 à 15 minuten laten zachtjes koken.
4. Ondertussen de courgette wassen, in blokjes snijden en in olijfolie 5 minuten laten fruiten.
5. De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en 2 dl kookvocht houden.
6. De kippenrol uit het kokend water nemen en de plastiekfolie er voorzichtig afdoen. De rol met keukenpapier droog deppen en in olijfolie bruin bakken. De courgette bijvoegen alsook het kookvocht en de room. Lichtjes laten inkoken en de spaghetti erbij voegen en terug opwarmen.
7. De kippenrol in brede sneden snijden.
8. In het midden van het bord spaghetti schikken en daarop enkele sneden kippenfilet.

Kippenburger met pancetta, appel en rode pesto.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kippenburgers, 1 grote rode ui, 4 sneetjes pancetta, 2 slp pesto van zongedroogde tomaten, 2 appels, rucola, boter, olijfolie.

Recept pesto van zongedroogde tomaten : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2018 rubriek sauzen

1. De kippenburgers aan alle kanten inwrijven met de pesto en de boven-en onderkant bedekken met een sneetje pancetta.
2. Appels schillen, klokhuis uithalen in in ringen snijden van 1 cm. De appelringen bakken in de boter.
3. De rode ui pellen en in heel dunne ringen snijden, bakken in boter en olijfolie en lichtjes laten konfijten.
4. De kippenburgers mooi bruin aanbakken en daarna verder zachtjes laten garen.
5. Schik op een bord wat rucola, leg er een kippenburger op, wrijf er nog wat extra pesto op en garneer met de ajuin en de appelringen.

Lekker met gebakken aardappelen en nog wat extra appelmoes.

Kippendijen op z’n Indonesisch.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen : 6 kippendijen,

Voor de marinade : 25 ml ketchap manis, 20 ml sojasaus, 50 gr honing, 1 teentje look fijn gehakt, ½ klp tabasco, 1 klp gemberpoeder, 1 slp rijstazijn, 1 klp kerrie, 1 klp kaneel, 1 klp paprikapoeder, 100 ml passata.

1. Al de ingrediënten voor de marinade goed mengen. Dit in een ovenvaste schotel gieten. De dijen in de marinade schikken en goed aan alle kanten insmeren. Zeker 1 uur laten marineren, langer mag ook.
2. Oven voorverwarmen op 170°.
3. De kippendijen in de oven plaatsen gedurende 50 minuten. Indien de kip te bruin wordt afdekken met alu folie.

Lekker met gevulde puntpaprika met rijst.
Recept www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2018 pasta/rijst

Kippenfilet gegratineerd met mozzarella, asperges met kervelsaus.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kippenfilets van 160 gr, 2 sneden rauwe ham, 1 bol mozzarella, 1 handvol kervel, 6 à 8 asperges, 1 dl room, boter.

1. De oven voorverwarmen op 170°.
2. De kippenfilets aan alle kanten mooi bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Verder bakken gedurende 15 à 18 minuten in de oven. Uit de oven nemen en omwikkelen met een snede ham. Bedekken met sneetjes mozzarella. Dit 4 à 5 minuten onder de grill zetten tot het mooi goudbruin is.
3. De asperges wassen, schillen en koken in een bodempje water met een klontje boter. De asperges uitnemen en op keukenpapier leggen. Het vocht laten inkoken met de room. Kruiden met peper en zout. De kervel fijnsnijden en mengen onder de saus.
4. De kippenfilet op een bord schikken met daarnaast de asperges. Garneren men enkele lepels kervelsaus.

Lekker met gebakken aardappelen.

Kippenfilet met ananas en chorizo.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 kippenfilets, 2 schijven ananas, 8 sneetjes chorizo, 35 gr kruidenkaas, gerookte paprika poeder, 6 tal basilicumblaadjes, peper, zout, klontje boter.

1. De kippenfilets open snijden zodanig dat men ze kan openvouwen. Men noemt dit en portefeuille. Bedekken met plastiekfolie en lichtjes platkloppen. Plastiekfolie wegnemen en de filets kruiden met peper, zout en paprikapoeder.
2. Oven voorverwarmen op180°.
3. Smeer de filets in met de kruidenkaas en doe op iedere filet enkele blaadjes basilicum. Leg op de bovenste helft van iedere kippenfilet 1 schijf ananas en 4 sneden chorizo. Vouw de kippenfilet in 2 en prik die vast.
4. Smelt een klontje boter in de pan en laat de kippenfilet aan beide kanten mooi bruinen. Leg die in een ingeboterde schotel en plaats de schotel 20 minuten in de oven.

Lekker met gebakken krieltjes en een salade.

Kippenfilet met kokosmelk en asperges.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr kippenfilet, 2 dl kokosmelk, curry, 6 asperges, basilicum, sjalot, vissaus, sap en zeste van 1 limoen, kokosolie.

1. De asperges wassen, schillen. Gaar koken. Aspergevocht bijhouden.
2. Oven voorverwarmen op 170°.
3. De sjalot pellen en fijn snipperen.
4. Kippenfilet aanbakken in de kokosolie. Kip uit de pan nemen. In de oven verder bakken gedurende 12 à14 minuten.
5. In dezelfde pan terug een beetje kokosolie warmen en de sjalot fruiten, zeste en limoensap bijvoegen alsook de kokosmelk en 2 dl aspergevocht. Kruiden met 1 klp vissaus en curry. De saus laten inkolen tot gewenste dikte.
6. De kipfilet versnijden in dikken plakken. De asperges in 3 snijden. Op een bord de kipfilet en de asperges mooi schikken. Garneren met basilicumblaadjes en de saus.

Lekker met rijst.

Kippenfilet met rauwe ham en mozzarella.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 kippenfilets, 1 kleine ui, 1 blik tomaten van 400 gr, 1 rode paprika, 1 handvol oregano, 1 slp pesto, 4 dunne sneden rauwe ham, olijfolie, gerookte paprikapoeder, 1 bol mozzarella, 1 dl water.

Recept pesto : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017 sauzen

1. Paprika schillen en in blokjes snijden.
2. De ui pellen en fijn snijden.
3. Olijfolie warmen, paprika en ui fruiten en het blik tomaten bijvoegen. Kruiden met zout, peper en gerookte paprikapoeder. Dit gedurende 30 minuten zacht laten garen. Dan de gehakte oregano bijvoegen.
4. Kipfilet opensnijden in de lengte, maar niet doorsnijden. Lichtjes platkloppen, het best doet men dat door de kipfilet tussen 2 huishoudfolie te leggen. De filets inwrijven met pesto en daarop legt men enkele plakjes mozzarella. De filet dichtvouwen en kruiden met peper en gerookte paprikapoeder.
5. De oven voorverwarmen op 160°.
6. 2 sneden ham dakpansgewijs leggen en daarin de kipfilet oprollen. Indien nodig vastprikken. De filets aanbakken in olijfolie en verder bakken in de oven gedurende 15 à 20 minuten.
7. De filet in mooie plakken snijden. Op bord schikken met de saus.

Lekker met spaghetti.

 

Kippenpillons met bloemkoolcurry en aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen : 6 kippenpillons, ½ bloemkool, 3 takjes koriander, 6 vastkokende aardappelen, 1 sjalot, 1 teentje look, 25 gr pijnboompitten, 1,5 dl passata, 2 slp sojasaus, 1 klp curry poeder, 1 klp kurkuma, kippenkruiden, olijfolie.

1. De sjalot en de look pellen. Fijn snipperen.
2. De bloemkool in roosjes verdelen en wassen.
3. De aardappelen schillen, en in gelijke stukken snijden.
4. De koriander wassen en grof snijden.
5. De pijnboompitten roosteren in een pan met anti-aanbaklaag.
6. In een sauteuse 2 slp olijfolie verwarmen en de kippenpillons aan alle kanten mooi bruin bakken. Uit de sauteuse nemen en in een schotel leggen. In de schotel de pillons rijkelijk bestrooien met kippenkruiden.
7. In dezelfde sauteuse waar de pillons in gebakken zijn terug wat olijfolie doen en de look en sjalot bakken samen met de aardappelen. Kruiden met de curry en de kurkuma. Nu de soja en de passata bijvoegen. De pillons boven op de aardappelen leggen en water bijgieten tot de aardappelen onder staan. Met deksel nu 15 minuten laten sudderen.
8. De bloemkoolroosjes bijvoegen en eventjes in de sauteuse roeren zodanig dat de bloemkool goed in de saus ligt. Nog eens 15 minuten laten garen.
9. Werk de schotel af met de pijnboompitten en de koriander.

 

Parmentier schotel met kip, ham, witloof en kaas.

Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, peper, zout.

Voor de saus : 40 gr boter, 40 gr bloem, 5 dl melk, 150 gr + 50 gr geraspte emmentaler, 1 klp mosterd, peper, zout.
Voor de puree : 650 gr bloemige aardappelen, 1 ei, 1 dl melk, 20 gr boter, peper, zout, nootmuskaat.

1. Olijfolie warmen en de kippenfilet op zacht vuur gedurende 10 minuten bakken. Laten afkoelen en in plakjes versnijden.
2. Het onderste gedeelte van het witloof afsnijden en de harde kern onderaan wegsnijden. Witloof wassen. De stronken witloof naast mekaar leggen in een kom met een bodempje water en een klontje boter. Ongeveer 25 à 30 minuten zachtjes laten koken tot het witloof gaar is. Laten afkoelen en in de lengte in repen van ongeveer 1 cm snijden.
3. De aardappelen schillen, in stukken snijden en koken. Afgieten en pureren. Een smeuïge puree maken met de boter, melk en het ei. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
4. Voor de saus de boter smelten. Bloem bijvoegen en goed roeren. Bloem eventjes laten meebakken. Melk en mosterd bijvoegen en goed kloppen zodanig dat er geen klonters overblijven. Nu de 150 gr kaas bijvoegen en laten smelten in de saus. Kruiden met peper en zout.
5. De ham in repen van ongeveer 4 cm snijden.
6. Oven voorverwarmen op 180°.
7. Een ovenvaste schotel inwrijven met boter. De aardappelpuree in de schotel schikken en mooi glad strijken. Daarop de kip verdelen, dan het witloof, dan de ham en tenslotte de kaassaus. Glad strijken en de overige kaas er op strooien.
8. Gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen.

Penne met kippenchipolata en broccoli.

Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr kippenchipolata of chipolata, 200 gr penne, 1 blik van 400 gr kerstomaten, 1 broccoli, 1 ui, 1 teentje look, 200 ml zure room, 2 slp gehakte Grana Padano, enkele blaadjes basilicum, olijfolie, peper en zout.

1. De penne koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en 4 dl kookvocht houden.
2. De broccoli in roosjes verdelen. De roosjes in kokend water doen en na 10 minuten afgieten. Direct spoelen met koud water.
3. De ui en de look pellen en fijn snipperen.
4. Knijp het vlees in toefjes uit de worst.
5. Olijfolie warmen, de stukjes chipolata bakken, nu de ui en look bijvoegen, 2 minuten laten fruiten, het blik kerstomaten bij het vlees voegen, nu de penne en de broccoli, alles goed roerbakken en beetje bij beetje wat kookvocht bijgieten. Nu de zure room onder de saus mengen. Men voegt kookvocht toe tot men de gewenste dikte van saus heeft. Kruiden met peper en zout. Warm nog even door.
6. Garneren met de kaas en de basilicumblaadjes

 

Waterzooi van kip.

Ingrediënten voor 2 a 3 pers : voor de bouillon : 1 soepkip van ong. 1,200 kg (mag ook een braadkip zijn, dan is de gaartijd veel korter), 2 groen van prei, 2 takken groen selder of lavas, 1 wortel, 1 ui, 1 kruidnagel, 1 laurier, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, enkele steeltjes van peterselie.

Voor de velouté saus : 2 wit van prei, 1 ui, 2 wortels, 4 aardappelen, 3 witte selderstengels, 1 lt bouillon, 1 dl room, 1 ei + ½ dl room samengeklopt (liaison), 1 slp fijngesneden platte peterselie.

1. Voor de bouillon : de prei en de selder wassen. De ui pellen en in 2 snijden. De kruidnagel in de ui steken. De wortel schillen. Een bouquet de marmite maken met de wortel, prei, selder en peterseliestengels (dwz alles samenbinden).
2. Een bouquet garni maken met de rozemarijn, tijm en laurier (samenbinden).
3. De soepkip in een grote pot met koud water leggen en aan de kook brengen. Zorgvuldig afschuimen, nu de bouquet marmite en de bouquet garni toevoegen. De kip gedurende 2 uur a 2u30 laten zacht garen volgens de dikte van de kip. Regelmatig afschuimen.
4. Wanneer de kip gaar is uit de pot nemen en het vel verwijderen. De bouillon zeven en ontvetten. 1 lt bouillon apart nemen voor de saus en de rest kan men invriezen voor een volgende bereiding. Nu het vlees van de botten nemen.
5. Voor de velouté saus : de prei en de selder wassen, de ui pellen, de wortels schillen, de aardappelen schillen. Al de groenten in niet te fijne stukken snijden.
6. Klontje boter smelten en de groenten fruiten zonder kleuren. De bouillon erbij gieten en tot aan het kookpunt brengen. Nu de room bijvoegen en 10 à 12 minuten zacht laten koken. Het kippenvlees er bij voegen en terug tot aan het kookpunt brengen.
7. Nu van het vuur nemen en de liaison erbij doen. Nu zeker niet meer laten koken.
8. De stukken kip in een mooie pot doen. Volledig overgieten met de saus met groenten. Bestrooien met de peterselie.

Waterzooi van kip met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen : 1 grote hoevekip, 250 gr rijst, 500 gr broccoli, 2 ajuinen, 1 teentje look, 2 wortels, 3 stengels witte selder, 2 preiwit, tijm, laurier, rozemarijn, 2,5 dl room, gehakte peterselie.

1. Pel de ajuinen en de look.
2. Schil de wortelen.
3. Was en verwijder de dikke draden uit de selder.
4. Verwijder het buitenste blad van de prei. Was de prei
5. Snij deze groenten in grove stukken.
6. Tijm, laurier en rozemarijn samenbinden.
7. De kip in stukken verdelen. In een pot doen met water en aan de kook brengen. Afschuimen. De gesneden groenten en kruidentuiltje toevoegen. Kruiden met peper en zout.
8. De kip ongeveer 45 minuten zacht laten koken zonder deksel. Prik even in het vlees om te zien of het gaar is.
9. De broccoli in kleine roosjes verdelen en wassen.
10. Neem de kippenstukken uit de bouillon en haal het vlees van de beentjes. Het vlees in grote stukken houden.
11. Kook de rijst in gezeefde bouillon zoals vermeld op de verpakking.
12. De bouillon terug aan de kook brengen en de broccoli 7 à 8 minuten zacht laten koken. Werk af met de room en voeg het kippenvlees terug in de bouillon. Indien nodig bijkruiden.
13. In een diep groot bord de bouillon met kip doen. Garneren met een beetje peterselie.

Konijn met bruin bier en abrikozen.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 konijn in stukken gesneden, tijm, laurier, rozemarijn, 1 ajuin, 1 teentje look, 1 klontje boter, 500 gr ontpitte gedroogde abrikozen, 1 slp Luikse siroop, 33 cl donker bier (ik heb Piedboeuf gebruikt), 1 slp witte wijnazijn, 1 slp frambozen-mosterd of gewone mosterd, 1 snede brood, snuifje kaneel, 2 dl kipbouillon, schil zonder wit van ½ appelsien, zout, zwarte peper.

1. Snipper de ui en de look fijn.
2. Maak een kruidentuiltje met keukentouw met de laurier, tijm, rozemarijn en appelsienschil.
3. Kruid de stukken konijn met zwarte peper en zout.
4. De snede brood inwrijven met de mosterd.
5. Boter smelten en de stukken konijn aan alle kanten bruin bakken.
6. De ajuin bij het konijn voegen en mee laten kleuren. Het kruidentuiltje, de kaneel, de Luikse siroop, de azijn en het bier bijvoegen. De snede mosterd boven op het konijn plaatsen. ½ uur zacht laten pruttelen. Nu de abrikozen bijvoegen en nogmaals 30 à 45 minuten .
Lekker met gekookte aardappelen en appelmoes.