Overzicht van de dranken en siropen.

Cocktail met een Spaanse knipoog.

Gin cocktail met pompelmoes.

Mocktail met vlierbloesemsiroop, blauwe bessen en kiwi.

Picon witte wijn

Cocktail met een Spaanse knipoog.

Ingrediënten voor 1 pers. :

6 cl mousserende wijn
6 cl schweppes tonic
3 cl Licor 43
1 klp vlierbloesemsiroop
1 schijf citroen
3 a 4 ijsblokjes

1. Doe de ijsblokjes in een mooi glas.
2. Dan de vlierbloesemsiroop, de Licor 43, de schweppes en de mousserende wijn.
3. Tenslotte een schijf citroen.

Gezondheid

Gin cocktail met pompelmoes.

Ingrediënten voor 2 cocktails : 10 cl gin, 1 rode pompelmoes of kant en klare pompelmoessap, 20 cl schweppes oranjebloesem en lavendel, enkele takjes tijm, komkommer, ijsblokjes.

1. Was de komkommer. Snij met de dunschiller in de lengte 2 slierten komkommer. Rol ze op.
2. Was de tijm.
3. Pers en zeef de pompelmoes. Hou 20 cl apart.
4. Doe in de glazen 3 à 4 ijsblokjes, dan de gin, het pompelmoessap en de schweppes. Garneer met de tijm.
5. Men kan de cocktail iets sterker of minder sterk maken door het meer of minder gebruiken van schweppes.

Mocktail met vlierbloesemsiroop, blauwe bessen en kiwi.

Ingrediënten voor 1 glas : 150 ml bruiswater, 2 slp vlierbloesemsiroop, 1 schijfje kiwi,1 schijfje limoen, 5 blauwe bessen, 1 takje munt, 3 ijsblokjes.

Recept vlierbloesemsiroop : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017 siroop/dranken

1. De siroop en het bruiswater in het glas doen.
2. De kiwi, limoen en blauwe bessen bijvoegen. Nu de ijsblokjes en garneren met een takje munt.

Men kan dit ook bereiden voor verschillende glazen ineens en dan doet men dit in een glazen kan. Heel mooi om te serveren.

Picon witte wijn

Ingrediënten voor 8 glazen : 75 cl picon amer, 75cl droge witte wijn, 5 cl cognac, 5 cl grenadine, 5 cl cointreau, 8 schijfjes sinaasappel, 2 à 3 ijsblokjes per glas.

1. De picon, witte wijn, grenadine, cognac en cointreau mengen.
2. In een glas de ijsblokjes doen en de bereide picon verdelen over de glazen.
3. Garneren met een schijfje sinaasappel.

Men kan deze bereiding gerust op voorhand maken. Bij het serveren doet men dan de ijsblokken en de sinaasappel bij.