Overzicht van de eiergerechten

Frittata met duinasperges.

Frittata met pancetta, coeur de boeuf en mozzarella.

Maaltijd omelet met penne.

Omelet met asperges en ham herbekeken.

Schuimomelet met garnalen.

Tortilla met chorizo en rode ui.

 

Frittata met duinasperges.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 eieren, 4 asperges, 60 cl room, 1 klp verse oregano fijngesneden, 20 gr geraspte parmezaan, zout, peper, klontje boter.

1. Asperges wassen en schillen. Gaar stomen en in stukken van 1 cm snijden.
2. De eieren loskloppen en mengen met de room, de oregano, de asperges, zout, peper en de helft van de parmezaan.
3. Oven verwarmen op 140°.
4. In een kleine maar hoge pan de boter smelten en het eiermengsel er in gieten. 1 minuut laten bakken en de rest van de parmezaan er over strooien.
5. De pan in de oven zetten en 25 à 30 minuten laten bakken. Nakijken, Men moet een mooie hoge omelet hebben. De gaartijd hangt af van de hoogte van de frittata.
6. De frittata omkeren op een schotel en opdienen met een slaatje of in blokjes snijden en als aperitiefhapje serveren.

Lekker, warm, lauw of koud.

Frittata met pancetta, coeur de boeuf en mozzarella.

Ingrediënten 2 pers. : 3 aardappelen, 4 eieren, 1 coeur de boeuf tomaat, 2 takjes lavas, 50 gr keuken mozzarella, 6 sneden pancetta, Provençaalse kruiden, peper, zout, olijfolie.

1. De aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden, gaar koken en afgieten.
2. De tomaat wassen en in schijfjes snijden,
3. De mozzarella raspen.
4. De lavas wassen en de blaadjes in fijne reepjes snijden.
5. De eieren loskloppen met peper en zout. De Provençaalse kruiden, lavas en mozzarella erbij roeren.
6. Oven voorverwarmen op 160°.
7. Olijfolie warm maken en de pancetta bakken, de pancetta uit de pan nemen en terug wat olijffolie in de pan warmen ende schijfjes tomaat bakken. De tomatenschijfjes uit de pan nemen en met opnieuw een beetje olijfolie de aardappelen bakken, de pancetta en tomatenschijfjes op de aardappelen leggen en de eieren er over gieten.
8. De pan gedurende 15 minuten in de oven plaatsen. De eieren moeten gestold zijn.

Maaltijd omelet met penne.

Ingrediënten voor 2 pers. : 5 eieren, 70 gr penne, verse kruiden (oregano, basilicum, bieslook enz..), 3 pijpajuinen, ½ rode paprika, 70 gr nootham, olijfolie, peper, zout.

1. Kook de penne zoals vermeld op de verpakking in gezouten water. Afgieten.
2. Was en snij de pijpajuin in ringetjes.
3. Schil de paprika en snij hem in blokjes.
4. Was en snij al de kruiden fijn.
5. Verwarm de oven op 150°.
6. Klop de eieren goed op. Kruid met peper en zout. Meng er de kruiden onder.
7. Warm de olijfolie in een hoge, niet te grote pan. Fruit er de pijpajuin en de paprika gedurende 2 minuten in. Voeg de penne toe en meng alles goed, giet er nu de eieren op en laat 1 minuut bakken.
8. Zet de pan 10 à 12 minuten in de oven.
9. Snij de nootham in reepjes.
10. Haal de omelet uit de oven en verdeel er de ham over.

Heerlijk met een slaatje.

Omelet met asperges en ham herbekeken.

Ingrediënten per pers. : 3 witte asperges, 1 ei, 1 snede ham, 1 klp pesto, ½ klp gehakte peterselie, klontje boter, handvol salade, olijfolie, citroensap.

Recept pesto www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017 sauzen

1. Asperges schillen,het harde uiteinde verwijderen en gaar stomen of koken.
2. Het ei los kloppen, kruiden met peterselie, peper en zout en in een klein klontje boter een omelet bakken de dikte van een pannenkoek.
3. Beleg de omelet met een snede gekookte ham, de asperges en wrijf die in met de pesto. Rol de omelet nu op.
4. Bereid een dressing met de olijfolie en het citroensap en meng met de salade.
5. Schik de omelet op het bord en garneer met de salade.

Schuimomelet met garnalen.

Ingrediënten voor 2 pers. : 5 eieren, ½ dl melk, peper, zout, 100 gr garnalen, klontje boter.

1. Splits de eieren in 2 aparte kommen.
2. Klop het eigeel met de melk, peper en zout tot het schuimig ziet.
3. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door de dooiers.
4. Smelt een klontje boter in de pan en bak de omelet op klein vuurtje onder deksel.
5. Wanneer de omelet gaar is strooi er de garnalen over.
6. Glij de omelet op een schotel en verdeel ze in parten zoals een taart.

Tortilla met chorizo en rode ui.

Ingrediënten voor 2 personen : 150 gr chorizo in fijne sneden, 300 gr aardappelen, 1 rode ui, 15 tal blaadjes basilicum, 4 eieren, 1 slp geraspte parmezaan, 2 slp melk, ½ klp paprikapoeder, olijfolie, peper, zout.

1) De aardappelen schillen en in fijne plakjes snijden.
2) De rode ui pellen en in fijnereepjes snijden.
3) De basilicumblaadjes grof versnijden.
4) Oven voorverwarmen op 180°.
5) Olijfolie doen in een anti-kleef pan en de aardappelplakjes erin doen. Ongeveer10 minuten afgedekt laten bakken. Nu en dan de aardappelen omroeren. De ui bijvoegen en nogmaals 5 minuten laten bakken.
6) De eieren opkloppen met de melk, paprikapoeder, parmezaan, zout, peper en basilicum.
7) De aardappelen in een goed ingevette lage ovenvaste schotel doen samen met de chorizo en er de opgeklopte eieren over gieten.
8) Ongeveer 10 minuten in de oven laten stollen.
9) Uit de oven halen, 3 à 4 minuten wachten en de tortilla uit de schotel halen.
10) Versnijden en opdien met een salade van groene boontjes en rucola.