Overzicht van de sauzen

Kruidencoulis

Pesto van rucola

Rode wijn saus.

Kruidencoulis

Ingrediënten : 4 slp gehakte gemengde kruiden (bvb koriander, salie, oregano, marjolein, platte peterselie, verse tijm, basilicum), ½ citroen, 2 à 3 teentjes look, 75 gr geraspte parmezaan, 1,5 dl olijfolie.

  1. Al de kruiden wassen, de blaadjes van de steeltjes halen.

  2. De look pellen.

  3. De look, kruiden, peper, zout, sap van ½ citroen alsook de geraspte zeste van de citroen en de parmezaan in de blender mixen. Olijfolie bijgieten tot men een mooie coulis bekomt.

 

 

Pesto van rucola

Ingrediënten : 60 gr rucola, 30 gr pijnboompitten, 50 gr parmezaan, 1 handvol basilicum, 1 dl olijfolie, 1 teentje look, ½ citroen, peper, zout.

1. De rucola wassen.
2. De pijnboompitten roosteren.
3. Pel het teentje look.
4. Mix in de blender de rucola, de basilicum, de pijnboompitten, de parmezaan, de look, de olijfolie, de citroen, peper en zout.

Dit kan in kleine porties in de diepvries bewaard worden.

Lekker met pasta, in soep, bij kip enz….

Rode wijn saus.

Ingrediënten : 1,5 dl bruine fond, ½ dl rode wijn, 10 tal ziveruitjes, 60 gr gerookte spekreepjes, peper, zout, klontje boter.

Recept bruine fond : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten2018 basissauzen/sauzen

1. De bruine fond opwarmen.
2. Boter lichtbruin laten worden en de zilveruitjes rondom bruin bakken. Uit de pan halen en in dezelfde pan de spekreepjes bruinen. Spekreepjes uit de pan nemen.
3. Blussen met de rode wijn en alle aanbaksels goed losroeren. Door een zeefje bij de bruine fond gieten. De zilveruitjes bijvoegen en inkoken tot gewenste dikte. Bij grotere hoeveelheden kan men eventueel de saus dikken met beurre manie.
4. Nu de spekreepjes bijvoegen en bijkruiden met peper en zout.

Lekker met gebakken rundsvlees en champignons.