Overzicht brood/Belegd brood

Noten-krenten brood.

Noten-krenten brood.

Ingrediënten : 400 gr bloem met zaden en pitten, 100 gr granenbloem, 125 gr rozijnen, 50 gr hazelnoten, 30 gr pompoenpitten, 10 gr zout, 1 klp honing, 1 slp olijfolie, 280 gr water.
1. De rozijnen weken in water.
2. De gist oplossen in beetje lauw water.
3. De 2 soorten bloem mengen in de kom van de robot. De gist erbij doen, alsook de olie, de honing en het water.
4. 5 minuten kneden met de kneedhaak op lage stand, zout bijvoegen en dan nog eens 4 minuten op middelmatige stand. Nu de uitgelekte rozijnen, hazlnoten en pompoenpitten bijvoegen en nog 1 minuut kneden.
5. Het deeg op een bebloemd blad storten en een bol vormen. Afgedekt 1 uur laten rijzen.
6. Terug op het bebloemd werkblad storten en ontgassen. In de lengte in 3 plooien en daarna in de breedte in 3 plooien.
7. Een bol of een ovaal vormen en in de broodvorm leggen. In het midden van het deeg een inkerving maken en het deeg bebloemen. Terug 1 uur laten rijzen.
8. De oven verwarmen op 210° en 45 à 50 minuten laten bakken met stoom.