Overzicht van Ontbijt/4-uurtje
Cinnamon met appel en kaneel.
Confituur van rabarber en pruimen.
Griekse yoghurt met Oreo koekjes en rood fruit.
Havermoutrepen.
Klaaskoeken
Perenconfituur
Yoghurt-havermoutcake met verse vijgen.
Cinnamon met appel en kaneel.
Confituur van rabarber en pruimen.
Ingrediënten : 800 gr rabarber, 800 gr pruimen, 500 gr geleisuiker Maxifruit, 1 kl gemberpoeder, sap van 1 sinaasappel.
1. De rabarber spoelen, schillen en de uiteinden verwijderen. In stukken van 1 cm snijden.
2. De pruimen spoelen, pit verwijderen en in stukken snijden.
3. Men moet 1,5 kg fruit hebben voor 500 gr geleisuiker maxifruit.
4. Het fruit mengen met de suiker, het sinaasappelsap en de gemberpoeder. Dit voor minstens 3 uur in de frigo plaatsen.
5. Het fruit aan de kook brengen en dit nu 4 minuten laten doorkoken. Goed afschuimen.
6. De hete confituur in potten doen. Goed sluiten en omkeren. Laten afkoelen en terug omkeren.
Griekse yoghurt met Oreo koekjes en rood fruit.
Ingrediënten 5 pers. : 200 gr Griekse yoghurt, 200 gr roomkaas (bvb Philadelphia), 125 gr aardbeien, 125 gr frambozen, 125 gr blauwe bessen, 1 slp gehakte munt, zwarte peper, 1 slp vlierbloesemsiroop of andere siroop, 1 slp honing, 8 Oreo koekjes + 3 voor de garnering.
1. Rasp de schil van de limoen.
2. Verkruimel de koekjes.
3. Meng de yoghurt en de roomkaas. Roer er de honing, siroop, zeste van limoen, koekjeskruimeling en een paar draaien van de pepermolen.
4. Spoel het rood fruit en snij de aardbeien in 4 of in 6 naargelang de grootte.
5. Meng de munt met het rood fruit.
6. Neem glazen en vul ze met laagjes, afwisselend yoghurtmengeling en rood fruit.
7. Garneer met enkele muntblaadjes en ½
oreo koek.
Havermoutrepen.
Ingrediënten voor 15 à 20 repen : 150 gr havermout, 70 gr hazelnoten, 45 gr walnoten, 2 slp honing, 3 slp olijfolie, 45 gr gedroogd fruit (vijgen, dadels, veenbessen enz...), 1 grote banaan, 45 gr chocolade.
1) De noten, gedroogd fruit en chocolade in kleine stukjes hakken.
2) De banaan
fijnprakken.
3) Alle ingrediënten mengen in een grote schotel tot een homogeen mengsel.
4) De oven voorverwarmen op 180°.
5) Een ovenvaste schotel bedekken met bakpapier en het mengsel daar mooi op plat strijken, ongeveer een dikte
van 1,5 cm. Goed aandrukken.
6) De schotel 20 minuten in de oven plaatsen.
7) Laten afkoelen en met een scherp mes in repen snijden.
Klaaskoeken
Perenconfituur.
Ingrediënten : 1,5 kg rijpe peren (netto gewicht), 500 gr geleisuiker maxi fruit, sap van ½ citroen, 1 klp gemberpoeder.
1. De peren schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukken snijden.
2.
De perenstukjes, gemberpoeder, citroensap en suiker goed mengen. De peren tenminste 3 uur in de frigo laten rusten.
3. De peren aan de kook brengen en verder 4 à 5 minuten hevig laten doorkoken. Ondertussen de confituur afschuimen.
4. Met
een stamper de perenstukjes grof stampen of eventjes mixen. Er moeten toch nog liefst stukjes in de confituur blijven.
5. De hete confituur in potten doen en direct de potten sluiten.
6. De potten omkeren en laten afkoelen.
Meest recente reacties