Overzicht van Ontbijt/4-uurtje

Havermoutrepen.

Perenconfituur

Havermoutrepen.

Ingrediënten voor 15 à 20 repen : 150 gr havermout, 70 gr hazelnoten, 45 gr walnoten, 2 slp honing, 3 slp olijfolie, 45 gr gedroogd fruit (vijgen, dadels, veenbessen enz...), 1 grote banaan, 45 gr chocolade.

1) De noten, gedroogd fruit en chocolade in kleine stukjes hakken.
2) De banaan fijnprakken.
3) Alle ingrediënten mengen in een grote schotel tot een homogeen mengsel.
4) De oven voorverwarmen op 180°.
5) Een ovenvaste schotel bedekken met bakpapier en het mengsel daar mooi op plat strijken, ongeveer een dikte van 1,5 cm. Goed aandrukken.
6) De schotel 20 minuten in de oven plaatsen.
7) Laten afkoelen en met een scherp mes in repen snijden.

 

Perenconfituur.

Ingrediënten : 1,5 kg rijpe peren (netto gewicht), 500 gr geleisuiker maxi fruit, sap van ½ citroen, 1 klp gemberpoeder.

1. De peren schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukken snijden.
2. De perenstukjes, gemberpoeder, citroensap en suiker goed mengen. De peren tenminste 3 uur in de frigo laten rusten.
3. De peren aan de kook brengen en verder 4 à 5 minuten hevig laten doorkoken. Ondertussen de confituur afschuimen.
4. Met een stamper de perenstukjes grof stampen of eventjes mixen. Er moeten toch nog liefst stukjes in de confituur blijven.
5. De hete confituur in potten doen en direct de potten sluiten.
6. De potten omkeren en laten afkoelen.