Overzicht van de eiergerechten

Omeletrol met spinazie en gerookte zalm.

Roereieren, tomaat en paprika, gerookte zalm.

Omeletrol met spinazie en gerookte zalm.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 eieren, 50 gr ricotta, 2 slp geraspte parmezaan, 2 sneden gerookte zalm, 1 handvol jonge spinazie, boter, peper en zout, enkele pluksels dille, beetje rucola of sla, mayonaise.

1) De zalm in reepjes snijden.
2) De spinazie wassen en kort in klontje boter aanstoven tot hij geslonken is.
3) De ricotta met de eieren goed mengen. Dit mag met de kloppers van de mixer. Parmezaan, peper en zout toevoegen. Pas op met zout want de kaas is ook al gezouten.
Boter warmen in een antikleefpan. Het eiermengsel erbij doen en bakken. De omelet mag maar 5 mm dik zijn. Wanneer de omelet gaar is op een plastiekfolie laten glijden, de spinazie er over verdelen en oprollen. Laten afkoelen.
4) De omelet in stukken van ongeveer 2 cm snijden.
5) De rolletjes op een beetje sla of rucola schikken en garneren met reepjes gerookte zalm, dille en toefjes mayonaise.

Roereieren, tomaat en paprika, gerookte zalm.

Ingrediënten 2 pers. : 4 eieren, 3 slp melk, 200 gr gerookte zalm, 2 tomaten, 1 rode en 1 groene paprika, 1 ui, 1 slp gehakte bieslook, zout, peper, olijfolie.

1. Spoel en schil de paprika’s. Snij in 4. Verwijder de zaadjes en snij in fijne reepjes.
2. Emondeer de tomaten en pel ze. Snij ze in 4 en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in repen van 1 cm.
3. Pel en snipper de ajuin fijn.
4. Snij de gerookte zalm in brede repen.
5. Warm de olijfolie en stoof de ui en paprika’s ongeveer 15 minuten. Doe er de tomaten bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten stoven.
6. Klop de eieren los met de melk. Kruid met zout, peper en voeg de bieslook toe. Giet de eieren over de groenten en ba k al roerend.
7. Doe dit in een mooie kom en schik er de gerookte zalm op.

Lekker met een slaatje en stokbrood.