Gerechten met worsten en cervela

Chipolata met broccoli, courgette en pasta.

Hotdog “special” met kippenchipolata en salie mayonaise.

Chipolata met broccoli, courgette en pasta.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr chipolata, ½ broccoli, 1 courgette, 1 sjalot, 1 teentje look, tijm, souvlaki kruiden, 350 gr passata, 200 gr korte pasta, olijfolie, peper, zout, 1 klp gedroogde oregano, 75 gr geraspte mozzarella, olijfolie.

1. Kook de pasta volgens vermeld op de verpakking.
2. De broccoli verdelen in roosjes, spoelen, in kokend zoutwater 4 minuten blancheren, afgieten en direct spoelen onder koud water.
3. De courgette spoelen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
4. De sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
5. De chipolata mooi bruin bakken in klontje boter. Uit de pan nemen en in stukjes van 2 cm snijden.
6. Verwarm de oven op grill stand.
7. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot, de look en de courgette. Roer regelmatig. Blus met de passata, kruid met de tijm, gedroogde oregano, souvlaki kruiden, peper, zout en laat ongeveer 15 minuten zacht sudderen. Voeg de broccoli, pasta en de chipolata toe. Warm alles goed op.
8. Doe dit in een met olie ingewreven ovenvaste schotel. Strooi er de geraspte mozzarella op en zet onder de grill tot men een mooi korstje heeft.

Hotdog “special” met kippenchipolata en salie mayonaise.

Ingrediënten voor 2 hotdogs : 2 ovenbroodjes, 4 kippenchipolata’s, 1 grote rode ui, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 slp mayonaise, 1 slp Griekse yoghurt, 6 blaadjes salie, olijfolie, Provençaalse kruiden, basilicum, 1 handvol ijsbergsla, 2 tomaten.

1. Salieblaadjes spoelen en fijn snijden. Mengen met de mayonaise en de yoghurt.
2. De rode ui pellen, in dunne reepjes snijden.
3. De paprika’s schillen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
4. Olijfolie warmen, ajuin fruiten, paprika reepjes bijvoegen, kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden. Dit 10 à 12 minuten laten sudderen.
5. De tomaten pellen en in schijfjes snijden.
6. De chipolata’s in olijfolie bruin bakken.
7. De broodjes in 2 snijden. Insmeren aan de onderkant met mayonaise. Beleggen met sla, de paprika, basilicumblaadjes, tomatenschijfjes en 2 chipolata’s, nog wat mayonaise en bedekken met de andere helft van het broodje.