Overzicht van de aperitiefhapjes

Ganda ham met couscous en mandarijn.

Prosciutto rolletje met eiersalade en prei.

Ganda ham met couscous en mandarijn.

Ganda ham met couscous en mandarijn.

Ingrediënten voor 8 hapjes : 1 mandarijn, 45 gr voorgekookte couscous, 4,5 dl kippenbouillon, enkele blaadjes sla, 80 gr Ganda ham, olijfolie, frambozenazijn, ½ slp koriander.

1) De kippenbouillon koken en over de couscous gieten. 5 minuten laten wellen. Met een vork de korrels los roeren.
2) De mandarijn pellen en alle witte velletjes verwijderen. De partjes in kleine stukjes snijden.
3) De sla in fijne reepjes snijden alsook de ham.
4) 8 glaasjes klaarzetten.
5) De sla besprenkelen met enkele druppels olijfolie en frambozenazijn.
6) De couscous mengen met de mandarijn en de koriander, 1 slp olijfolie, zout en peper toevoegen.
7) Onderaan het glaasje de salade schikken. Daar op de couscous en hierboven de ham.
8) Garneren met een stukje mandarijn en een blaadje koriander.

Prosciutto rolletje met eiersalade en prei.

Ingrediënten voor 8 hapjes : 3 eieren, ½ preiwit, 8 sneden prosciutto, 1 slp mayonaise, 1 slp fijngehakte bladpeterselie, 1 slp kappertjes, ½ klp mosterd, selderijzout, 1 handvol salade, kleine augurken.

1. Eieren 10 minuten koken, pellen en fijn hakken.
2. Preiwit in de lengte in 2 snijden, spoelen en fijn snijden.
3. Eieren, prei, peterselie, mayonaise, mosterd en kappertjes mengen. Kruiden met het selderijzout.
4. De eiersalade verdelen over de sneden prosciutto en rolletjes van maken.
5. Op kleine bordjes wat salade schikken met een rolletje prosciutto. Garneren met een augurk.