Overzicht van de soepen/bouillon

Posteleinsoep met crackers en hamspread.

Posteleinsoep met crackers en hamspread.

Ingrediënten : 1,750 lt groentenbouillon, 125 gr winter postelein, 1 prei, 3 stengels witte selder, 1 teentje look, 2 ajuinen, 1 grote aardappel, klontje boter, crackers
Voor de hamspread : 50 gr gekookte ham, 1 klp mascarpone, ½ klp gehakte peterselie, scheutje room, preischeuten, peper, zout.
1. De ajuinen en look pellen.
2. Het buitenste blad van de prei verwijderen. Het onderste afsnijden, spoelen.
3. De selderstengels spoelen en de dikke draden verwijderen.
4. De aardappelen schillen.
5. Al deze groenten in niet te kleine stukken snijden.
6. De postelein spoelen en droogzwieren.
7. De boter smelten en al de groenten fruiten. De bouillon bijgieten, aan de kook brengen en 35 minuten zachtjes laten koken. De postelein bij de soep doen, nog 5 minuten laten koken en de soep fijn mixen.
8. De ham fijn snijden en in de blender doen samen met de mascarpone, de peterselie, peper, zout en de room. Dit fijn mixen.
9. De crackers besmeren met de hamspread en garneren met preischeuten.
10. De soep opdienen in kommetjes of in diepe borden met de besmeerde crackers.