Overzicht Pasta/Rijst/Bulgur

Lasagne met kippengehakt, pompoen, spinazie en bloemkoolsaus.

Ingrediënten 4 pers. : 10 lasagnevellen, 600 gr kippengehakt, 500 gr pompoen, 350 gr spinazie, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 klontje boter, ½ bloemkool, 150 gr gemalen ementaler, 1 dl melk, Provençaalse kruiden, olijfolie, peper, zout, nootmuskaat.
1. Oven verwarmen op 180°.
2. De saus : bloemkool gaar stomen of koken. Heel fijn mixen in de blender. Mengen met de melk. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
3. Pompoen schillen en in dunne repen snijden.
4. Spinazie spoelen en droogzwieren. In boter stoven en kruiden met boter en zout.
5. Look en sjalot pellen en fijn snipperen. Olijfolie warmen en de look en sjalot fruiten. Gehakt bijvoegen, kruiden met Provençaalse kruiden en het gehakt rul bakken.
6. In een schotel afwisselend lasagnevellen, pompoenrepen, gehakt, spinazie. Dit nog 2 keer herhalen.
7. Als laatste de gemixte bloemkool op doen. Mooi glad strijken en de kaas op strooien
8. Gedurende 35 minuten in de oven plaatsen.