Overzicht van de warme voorgerechten

Gegratineerde oesters met spinazie.

Ingrediënten : 6 oesters, 125 gr spinazie, 2 eieren, 150 gr boter + klontje, ½ dl oestersap, citroensap, peper en zout.
1. De oesters openen, uithalen en het sap in een pannetje doen.
2. De dikke stelen van de spinazieblaadjes verwijderen en de spinazie spoelen en droogzwieren.
3. De spinazie kort garen in een klontje boter. Kruiden met peper en zout.
4. Het sap van de oesters aan de kook brengen, de oesters erbij doen en direct van het vuur nemen. Het sap zeven.
5. De Hollandse saus : Laat de boter smelten en verwijder de bovenste witte laag. In een pan meng de dooiers met het oestersap. Zet dit op heel laag vuur op in bain marie en klop tot de dooiers heel schuimig zijn en dat de eieren beginnen dikken, voeg er nu al kloppend de gesmolten boter bij, het onderste bezinksel niet bijvoegen. Doe er wat citroensap, peper en zout bij.
6. Verdeel de spinazie over de schelpen.
7. Zet de oven aan op grillstand.
8. Leg 1 oester in iedere schelp op de spinazie. Nappeer met de Hollandse saus.
9. Plaats de oesters onder de grill tot wanneer ze een mooi bruin kleurtje beginnen te krijgen. Blijf er liefst bij want dit gaat heel vlug. Men kan dat ook met een brander doen.