Overzicht Taart/Gebak/Koek P-Z

Platte kaastaart met peer.

Ingrediënten : Zanddeeg : 120 gr boter, 260 gr bloem, 60 gr suiker, 1 ei, zout.
Platte kaas appareil : 4 eieren, 700 gr platte kaas, 140 gr poedersuiker, snuifje zout, 1 vanillestok, 30 gr vanillepoeder, 3 gepocheerde peren.
Taartvorm 20 cm op 5 à 6 cm
Recept gepocheerde peren : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2016 rubriek fruit
1. De gepocheerde peren in blokjes snijden en goed laten uitlekken.
2. Oven verwarmen op 170°.
Doe in de kom van de robot de gezeefde bloem, de in blokjes gesneden boter, de suiker, het zout en het ei.
3. Meng met de K-haak. Kneed tot een mooi homogeen deeg.
4. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat 45 à 60 minuten rusten in de koelkast.
5. Als het deeg opgesteven is, wat bloem op boterpapier strooien en het deeg uitrollen op 3mm. De vorm bekleden met het deeg en papier. Het deeg 10 minuten voorbakken. Uit de oven nemen en laten afkoelen.
6. De eieren scheiden.
7. De platte kaas mengen met de poedersuiker, de dooiers, vanillemerg en de vanillepoeder. Snuifje zout bijdoen en met de klopper alles goed mengen.
8. Oven op 185° warmen.
9. De eiwitten stijf kloppen en onder de platte kaas spatelen alsook de perenstukjes.
10. De appareil op het deeg gieten en in de oven plaatsen gedurende 25 minuten, dan de oven minderen op 160° en verder bakken gedurende 40 à 45 minuten.
11. Een paar minuten wachten en de taart ontvormen. Laten afkoelen op een rooster.