Overzicht van de lamsgerechten

Lamsburger met guacamole en knolselder. Slaatje van rucola en kerstomaat.

Lamskoteletten met geroosterde groenten.

Lamsburger met guacamole en knolselder, slaatje van rucola en kerstomaat.

Ingrediënten : Dressing : 4 slp zonnebloemoie, 1 slp balsamico azijn, peper, zout.
2 lamsburgers, 4 sneden van 1 cm knolselder, 1 avocado, 1 slp gehakte koriander, sap van ½ limoen, peper, zout, olijfolie, 125 gr rucola, 150 r kerstomaten, 1 rode ui, 2 eieren, enkele parmezaanschilfers.
1. Bereid de dressing door de ingrediënten met de klopper te mengen.
2. Spoel de rucola en zwier droog.
3. Spoel de kerstomaten en snij in 2.
4. Pel en snij de rode ui in fijne ringen. Bak die aan in een beetje olijfolie. Doe er een klp balsamico azijn bij en laat uitkoken. Giet er een scheutje water bij en laat de ajuin op zacht vuur gaar sudderen.
5. Warm de grill plaat op.
6. Warm de oven op 160°.
7. Snij de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees er uit en mix met de koriander, het limoensap, peper, zout, 1 slp olijfolie in de blender.
8. Snij de knolselder plakken in dezelfde grootte als de hamburgers. Wrijf ze in met olijfolie. Kruid met peper en zout.
9. Wrijf de hamburgers in met olijfolie. Kruid met peper en zout.
10. Quadrilleer de knolselderplakken en de hamburgers. Leg de knolselder in een ovenplaat en gaar in de oven gedurende 15 à 18 minuten. Na 7 minuten doe er de hamburgers bij.
11. Bak 2 omeletten ter grootte van de hamburgers.
12. Meng de rucola met de kerstomaten en de dressing.
13. Leg in het midden van het bord een plak knolselder, dan de hamburger, een toef guacamole, daarop 1 lepel ajuinringen, dan een omelet, dan een toef rucola en een paar kerstomaten. Strooi er wat parmezaanschilfers over en zet nu de 2de plak knolselder er op.
Lekker met gebakken aardappelen.

Lamskoteletten met geroosterde groenten.

Lamskoteletten met geroosterde groenten.
Ingrediënten 2 pers. 6 à 8 lamskoteletten, 4 wortels, 2 rode ui, 1 pastinaak, 3 gele rapen, 4 vastkokende aardappelen, 1 teentje look, rozemarijn, tijm, laurier, peper, zout, olijfolie, 1 klp honing.
1. De grillade opwarmen.
2. De lamskoteletten inwrijven met olijfolie en kruiden met peper en zout. Quadrilleren op de grillade. Op een schotel leggen.
3. De rode ui en look pellen. De look fijnsnipperen.
4. De wortelen, pastinaak, rapen schillen.
5. De aardappelen spoelen en borstelen.
6. De oven verwarmen op 170°.
7. Al de groenten in gelijke niet te grote stukken snijden.
8. De groenten in een ovenschotel leggen alsook de look. Besprenkelen met olijfolie. De kruiden er op leggen. Zout en peper er over strooien. De honing erbij doen en alles goed mengen.
9. De schotel gedurende 30 à 35 minuten in de oven plaatsen, naargelang de grootte van de groentenstukken.
10. De laatste 6 minuten de lamskoteletten in de schotel leggen.
11. De geroosterde groenten op een bord schikken met enkele lamskoteletten.