Overzicht van de eierengerechten

Gefrituurde eieren met gerookte zalm en fregula sarda salade.

Pasta met linzen, groentjes, gekookt ei en tomatensaus.

Gefrituurde eieren met gerookte zalm en fregula sarda salade.

Ingrediënten 2 pers. : 4 eieren + 1 ei, 200 gr gerookte zalm, 1 slp bloem, 2 slp panko.
Voor de salade : 200 gr fregula sarda, 1 handvol slascheuten, sap van ½ limoen, 8 kerstomaten, 3 gegrilde paprika’s (bokaal), 2 slp olijfolie, 2 slp zonnebloemolie, peper, zout.
1. 4 eieren 5 minuten koken. Direct in koud water laten afkoelen. Pellen en afdrogen.
2. 1 ei loskloppen. De gekookte eieren wentelen in de bloem, geklopt ei en panko, dit nog 1 keer herhalen.
3. De fregola sarda koken zoals vermeld op de verpakking. Met koud water spoelen.
4. De olie mengen met het citroensap. Kruiden met zout en peper.
5. De paprika’s in blokjes snijden.
6. De kerstomaten in 2 snijden.
7. Frituurolie warmen op 180°.
8. De fregula sarda mengen met de vinaigrette, de paprikablokjes en de kerstomaten.
9. De eieren frituren gedurende 4 à 5 minuten.
10. De fregula sarda salade en de gerookte zalm schikken op een schotel. De gefrituurde eieren in 2 snijden en op de schotel leggen. Garneren met de jonge slascheuten.

Pasta met linzen, groentjes, gekookt ei en tomatensaus.

Ingrediënten 2 pers. : 180 gr korte pasta (penne, spirelli enz…), 75 gr rode linzen, 4 eieren, 4 dl tomatensaus, 2 dl bouillon, ½ broccoli, 5 stengels witte selder, 1 ui, 70 gr geraspte emmentaler.
Recept tomatensaus : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017 rubriek Sauzen
1. De tomatensaus bereiden.
2. Eieren koken gedurende 9 minuten. In koud water laten afkoelen. Pellen.
3. De draden uit de selder trekken en spoelen. De selder in stukken van 3cm snijden.
4. De broccoli in roosjes verdelen en spoelen. Gedurende 3 minuten blancheren. Spoelen onder ijskoud water.
5. Ui pellen en fijn snipperen.
6. Pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten.
7. Olijfolie verhitten, ui en selder stoven, linzen bijvoegen en 2 dl bouillon bijgieten. Gedurende 10 minuten zachtjes laten sudderen. Broccoli bijvoegen en nogmaals 5 minuten laten sudderen.
8. De oven verwarmen op grill stand.
9. Pasta mengen met de tomatensaus en de groenten. Dit in een ingeoliede ovenschotel doen.
10. De eieren halveren en in de schotel tussen de groenten duwen. Bestrooien met de kaas.
11. De schotel enkele minuten onder de grill zetten.