Overzicht van de eierengerechten

Pasta met linzen, groentjes, gekookt ei en tomatensaus.

Pasta met linzen, groentjes, gekookt ei en tomatensaus.

Ingrediënten 2 pers. : 180 gr korte pasta (penne, spirelli enz…), 75 gr rode linzen, 4 eieren, 4 dl tomatensaus, 2 dl bouillon, ½ broccoli, 5 stengels witte selder, 1 ui, 70 gr geraspte emmentaler.
Recept tomatensaus : www.dedagelijksekeukenvanladychefrita.be recepten 2017 rubriek Sauzen
1. De tomatensaus bereiden.
2. Eieren koken gedurende 9 minuten. In koud water laten afkoelen. Pellen.
3. De draden uit de selder trekken en spoelen. De selder in stukken van 3cm snijden.
4. De broccoli in roosjes verdelen en spoelen. Gedurende 3 minuten blancheren. Spoelen onder ijskoud water.
5. Ui pellen en fijn snipperen.
6. Pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten.
7. Olijfolie verhitten, ui en selder stoven, linzen bijvoegen en 2 dl bouillon bijgieten. Gedurende 10 minuten zachtjes laten sudderen. Broccoli bijvoegen en nogmaals 5 minuten laten sudderen.
8. De oven verwarmen op grill stand.
9. Pasta mengen met de tomatensaus en de groenten. Dit in een ingeoliede ovenschotel doen.
10. De eieren halveren en in de schotel tussen de groenten duwen. Bestrooien met de kaas.
11. De schotel enkele minuten onder de grill zetten.