Overzicht van de salades

Lauwe bulgursalade met paprika, courgette en gerookte zalm.

Salade van postelein met geroosterde Rib-Eye.

Lauwe bulgursalade met paprika, courgette en gerookte zalm.

Ingrediënten 2 pers. : 150 gr bulgur, 1 rode paprika, 1 courgette, 200 gr gerookte zalm, 1 ei, olijfolie, peper, zout.
Voor de dressing : 1 dl zonnebloemolie, 1 citroen, 1 slp witte wijnazijn, 1 bussel koriander, peper, zout.
1. Voor de dressing : rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng de zeste met de olie, citroensap, witte wijn azijn, peper, zout.
2. Kook het ei gedurende 9 minuten. Pel, laat lauw worden en snij het in grove stukken.
3. Spoel de koriander, dep droog, haal de blaadjes af en snij de blaadjes grof.
4. Spoel de courgette, snij in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
5. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
6. Kook de bulgur zoals vermeld op de verpakking.
7. Warm olijfolie in de wok en bak de courgette en paprika op hevig vuur kort aan. Kruid met peper en zout.
8. Meng de bulgur met de groenten en de dressing. Doe dit op een schotel.
9. Garneer met de gerookte zalm, het gekookte ei en de koriander.

Salade van postelein met geroosterde Rib-Eye.

Ingrediënten 2 pers. : 150 gr winter postelein, 3 stronken witloof, enkele kerstomaten, 1 appel, 30 gr pijnboompitten.
Dressing : 4 slp zonnebloemolie, 1 slp cider of appelazijn, 1 slp yoghurt, zout, peper
1 Rib-Eye
1. De winter postelein spoelen en de te harde steeltjes verwijderen. Droog zwieren.
2. Het witloof spoelen en in reepjes snijden.
3. De appel spoelen en in fijne reepjes snijden.
4. De pijnboompitten in een anti-kleefpan roosteren.
5. De kerstomaten in 2 snijden.
6. Dressing : de olie en de azijn goed mengen. De yoghurt er onder kloppen. Kruiden met peper en zout.
7. Al de ingrediënten mengen met de dressing.
8. Het vlees met een borsteltje inwrijven met olijfolie en roosteren op de bakplaat of in een anti kleefpan.
9. Op het bord het vlees met wat salade opdienen. Apart een potje sla bij serveren.