Overzicht van allerhande vis

Schelvis

Schelvishaasje met groen korstje, risotto met pompoen en champignons.

Schelvishaasje met groen korstje, risotto met pompoen en champignons.

Ingrediënten : 2 schelvishaasjes van 175 gr,Korstje : 2 slp panko, 1 slp gehakte koriander, 1 slp gehakte peterselie, 1 citroen, 3 slp olijfolie, 10 gr hazelnoten, 25 gr parmezaan, zout, peper.Risotto : 160 gr risottorijst, 1 kleine sjalot, 1 teentje look, 200 gr pompoen in kleine blokjes, 200 gr champignons in schijfjes, 6 blaadjes salie, 100 gr zure room, 1 dl witte wijn, 6 dl bouillon, olijfolie, peper, zout

1. Korstje : De schil van de citroen raspen. Al de ingrediënten voor het korstje in de blender mixen. Dit tussen 2 bladen vershoudfolie leggen en met behulp van een taartenroller fijn uitrollen. In de frigo plaatsen om te laten opstijven.
2. De sjalot en de look pellen en fijnsnipperen.
3. De salie spoelen, droog deppen en grof snijden.
4. De oven warmen op 180°.
5. De sjalot in olijfolie fruiten, look, champignons, pompoenblokjes en rijst bijvoegen, nog eventjes laten bakken en dan de witte wijn bijvoegen. De wijn laten uitkoken. Beetje bij beetje de warme bouillon bijvoegen. Na 15 a 17 minuten moet de rijst gaar zijn en de bouillon opgenomen. De zure room onder roeren en kruiden met de salie, peper, en zout.
De risotto moet smeuïg zijn.
6. De schelvis kruiden met peper en zout. Bedekken met een laagje van de kruidenkorst en in een ingevette schotel in de oven plaatsen gedurende 18 à 20 minuten.
7. In een diep bord wat risotto scheppen. Daarop een schelvishaasje.
Tip : men kan het korstje ook maken met andere kruiden.