Overzicht van de varkensvlees gerechten

Varkenskotelet met schorseneren en gebakken aardappelen met Breydelspek.

Varkenskotelet met schorseneren en gebakken aardappelen met Breydelspek.

Ingrediënten 2 pers. : 2 varkenskoteletten, 300 gr geschilde en gesneden schorseneren, 2 slp zure room, enkele blaadjes salie, citroensap, boter, 400 gr vastkokende aardappelen, 1 dikke snede Breydelspek, 1 kleine rode ui, 1 takje rozemarijn, peper, zout, olijfolie.
1. De schorseneren gaar koken in een bodempje water met een klontje boter, peper, zout.
2. De aardappelen schillen, in niet te grote stukken snijden en koken in zoutwater. Afgieten.
3. De salie spoelen. Droog deppen en fijn snijden.
4. De rozemarijn spoelen, ritsen en fijn snijden.
5. De schorseneren mengen met de salie en de zure room en citroensap naar smaak. Kruiden met peper en zout.
6. De rode ui pellen en in fijne ringen snijden.
7. Het Breydelspek in stukjes snijden.
8. Olijfolie warmen en de aardappelen bakken samen met het Breydelspek en de rode ui. De rozemarijn bij de aardappelen mengen.
9. Boter laten schuimig worden. De koteletten aan beide kanten bruin bakken. Verder bakken naargelang de dikte tot ze gaar zijn.