Overzicht van de worst/cervela recepten

Groentenstoofpot met rutabaga en rookworst.

Groentenstoofpot met rutabaga en rookworst.

Ingrediënten 2 pers. : 1 rookworst, 150 gr gerookt spek, 200 gr spruiten, 2 grote wortelen, 4 vastkokende aardappelen, 2 rutabagas (knol tussen raap en koolsmaak), 0,750 lt groentenbouillon, laurier, tijm, peper, zout.
1. Tuiltje van tijm en laurier maken met keukentouw.
2. Aardappelen, rutabagas, wortelen schillen en in gelijke stukken snijden.
3. De bouillon aan de kook brengen met het spek. Een paar minuten laten koken en indien nodig afschuimen.
4. De wortelen, rutabagas, spruiten en kruidentuiltje bijvoegen. 20 minuten op zacht vuur laten pruttelen.
5. De aardappelen en de rookworst erbij doen en nogmaals 20 minuten op zacht vuur verder laten pruttelen. Bijkruiden met peper en zout.
6. Het spek en de rookworst in dikke plakken snijden.
7. De groenten met een schuimspaan uit de pot nemen en op een schotel schikken. Op de groenten schikt men het vlees. De bouillon er apart bij serveren.