Overzicht Kip en konijn gerechten

Kip

Konijn

Konijn met wortelen.

Konijn met wortelen.

Ingrediënten : 1 konijn van ong. 1,4 kg, 2 sjalotten, 6 wortelen, klontje boter, peper, zout, laurier, tijm, salie, 5 dl bruin bier, 2 dl bouillon, 150 gr gerookte spekblokjes, 1 teentje look, 1 slp mosterd, 8 speculaaskoekjes.
1. Pel de sjalotten en de look en snipper fijn.
2. Schil de wortelen en snij in schijfjes.
3. Maak een kruidentuiltje met de tijm, laurier en salie.
4. De oven verwarmen op 160°.
5. Konijn aan alle kanten bruin kleuren in de boter. Kruiden met peper en zout. Uit de pot halen en in dezelfde pot de spekjes, wortelen, sjalot en look aanbakken. Kruidentuiltje bijvoegen.
6. Het konijn terug in de pot doen, bier en bouillon bijgieten en aan de kook brengen. De speculaasjes inwrijven met de mosterd en op het konijn leggen.
7. De pot gedurende 35 à 40 minuten in de oven plaatsen. Uit de oven nemen en eventjes goed schudden met de pot zodanig dat alle ingrediënten voor de ,saus zich goed mengen.
8. Een stuk konijn op een bord schikken met wat wortelen en een beetje saus.
Lekker met een witloofsalade met veldsla, gekookte aardappel, frietjes of kroketten