Overzicht van de wildgerechten

Hertenracks met wortel en broccoli.

Hertenracks met wortel en broccoli.

Ingrediënten 2 personen : 600 gr hertenracks, 6 wortelen met loof, ½ broccoli, 2 sjalotten, 1 teentje look, 1,5 dl rode wijn, 1 dl water, tijm, laurier, peper, zout.
1. De sjalotten en de look pellen en in reepjes snijden.
2. Het loof van de wortelen verwijderen en schillen. 5 à 6 minuten blancheren naargelang de dikte. Afgieten
3. De broccoli in roosjes verdelen en spoelen. 3 minuten blancheren. Spoelen onder ijskoud water.
4. De groenten in een schotel leggen. Kruiden met peper en zout en besprenkelen met olijfolie.
5. Oven verwarmen op 180°.
6. De hertenracks in schuimende boter aan beide kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Sjalotten en look er rond leggen en even laten meebruinen. Blussen met de rode wijn en het water.
7. De groenten en de hertenracks in de oven plaatsen gedurende 20 a 25 minuten naargelang de gewenste bakwijze van het vlees. De groenten ook nazien en indien nodig vroeger uit de oven nemen.
8. Het vlees uit de oven nemen en warm houden.
9. De vleesjus door de zeef gieten en eventjes laten inkoken. Indien men een dikkere saus wil kan men een beetje beurre manié toevoegen. Bijkruiden met peper en zout.
10. Het vlees langs de beentjes versnijden.
11. Op een bord schikt men de groenten met 2 a 3 racks. Wat saus erbij napperen.