Overzicht van de aardappelgerechten

Amandelkroketten.

Amandelkroketten.

Ingrediënten 15 stuks : 500 gr bloemige aardappelen, 40 gr boter, peper, zout, nootmuskaat, panko, amandelschilfers, 40 gr amandelpoeder, 1 ei + eiwit, bloem.
1. Aardappelen schillen, in stukken snijden, koken in zoutwater, afgieten en droog koken.
2. De amandelpoeder in een anti-kleefpan eventjes roosteren tot lichtbruin.
3. De aardappelen door de passe-vite draaien, mengen met het klontje boter, het amandelpoeder, de dooier, zout, peper en nootmuskaat.
4. Bolletjes vormen van de aardappelpuree.
5. Klop het eiwit los.
6. Maak 3 doosjes klaar, 1 met bloem 1 met eiwit en 1 met mengeling van panko en amandelschilfers.
7. Rol de balletjes eerst in bloem, dan in eiwit en dan in panko mengsel.
8. Bak de kroketten in frituurvet van 175°.
Lekker bij wild.