Overzicht van de Quiche/Pizza gerechten

Quichtiflette.

Quichtiflette.

Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg, 400 gr aardpeer (kan vervangen worden door aardappelen), 1 tartiflette kaas (of reblochon), 1 prei, 100 gr gerookte spek, 2 ajuinen, 1 teentje look, 1,5 dl witte wijn, 4 eieren, 2 dl room, 2 dl melk, peper, zout, olijfolie, 1 salade, dressing.
1. Deeg blind bakken gedurende 20 minuten. Uit de oven nemen en laten afkoelen.
2. Look pellen en fijn snipperen,
3. Ajuinen pellen en in dunne ringen snijden.
4. Het buitenste blad en het donkergroen van de prei verwijderen. In de lengte in 2 snijden en spoelen. In halve ringen snijden.
5. Aardpeer schillen en in schijfjes snijden. Gaar stomen. Laten uitlekken.
6. Olijfolie warmen. Ajuin, prei en look fruiten. Witte wijn bijvoegen en met deksel laten garen. Indien nodig nog wat water bijvoegen, maar wanneer de prei gaar is moet al het vocht verdampt zijn.
7. Het spek in een anti kleefpan bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
8. De eieren, melk, room, peper, zout, mengen.
9. De oven warmen op 180°.
10. Kaas in plakken van 1 cm snijden.
11. In het bladerdeeg de aardpeerschijfjes schikken. Daarop de prei en de spekjes.
12. Giet nu het eiermengsel er bij en schik er de kaas op.
13. Plaats het 35 minuten in de oven.
14. Uit de oven nemen en in parten snijden.
15. Meng de salade met de dressing en dien op met de quiche.